Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є загроза вторгнення Росії з території Білорусі найближчим часом: відповідь Буданова
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є загроза вторгнення Росії з території Білорусі найближчим часом: відповідь Буданова

Кирило Буданов вважає, що загроза вторгнення з території Білорусі низька

24 грудня 2022, 10:55
Поділіться публікацією:

На сьогодні ймовірність повторного наступу російських військ із території Білорусі залишається низькою. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на інтерв'ю начальника ГУР МО Кирила Буданова "The New York Times".

Чи є загроза вторгнення Росії з території Білорусі найближчим часом: відповідь Буданова

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

При цьому Кирило Буданов зазначив, що повністю виключати можливість такого наступу не можна, але зараз немає фактів, які б підтверджували ймовірність загрози.

За словами головного розвідника країни, російські загарбники у Білорусі не вишикувані у штурмові порядки, а з мобілізованих навчальних таборів відправляють воювати на схід України. Також для проведення атаки на полігонах не вистачає бронетехніки.

Проте країна-агресор не залишає спроб зробити видимість підготовки до атаки. Так, вони використовували радянський метод: саджали солдатів у потяги та спрямовували їх до кордону з Україною, повертаючи їх потім назад на позиції. Такі маневри у Міноборони України називають "каруселями".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор володимир путін зробив низку цинічних заяв щодо війни, яку розв'язав проти України. Заявив, що рятує російськомовних українців, заявив, що скоріше хоче закінчити війну (назвав її саме війною, на що багато хто звернув увагу), блекав про переговори. Він також пообіцяв "поцокати" ЗРК Patriot, які США мають намір передати Україні для оборони від російських ракетних ударів. Про що говорять ці заяви путіну та взагалі його підвищена медійність останнього часу у ракурсі російсько-української війни? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: у Китаї зробили заяву про непростий вибір між Києвом та Москвою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини