Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є загроза наступу РФ з Білорусі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є загроза наступу РФ з Білорусі: що відомо

Росія наразі не концентрує додаткові сили вздовж білоруського кордону

27 липня 2024, 22:27
Поділіться публікацією:

Україна наразі не фіксує збільшення угруповання російських військ біля кордону з Білоруссю та в РФ поруч із Сумською областю.

Чи є загроза наступу РФ з Білорусі: що відомо

Кордон з Білоруссю під контролем. Фото з відкритих джерел

За словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, на кордоні з Білоруссю ситуація останнім часом залишається незмінною.

"Ми не бачимо суттєвої загрози. Ми не бачимо переміщень ворожих сил поряд з нашим кордоном з того боку, але продовжуємо бути пильними, бо маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Якихось дій, які б Росія могла вчиняти щодо розгортання або розширення зони активних бойових дій у напрямку Сумської області, на даний момент ми також не фіксуємо", — заявив Андрій Демченко.

За його словами, Чернігівщина, Сумщина та Харківщина продовжують потерпати від щоденних ворожих обстрілів.

"Якщо не брати до уваги Харківщину, то більшість обстрілів припадає на Сумщину. Тут ворог використовує і артилерію, і авіацію, і ударні дрони для того, щоб здійснювати удари по території України. Більшість з них припадає саме по населених пунктах", – розповів він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві закордонних справ України заявили, що Білорусь підписала щонайменше 7 договорів з окупаційними органами Криму. За словами першого заступника очільника МЗС Андрія Сибіги, це суперечить резолюціям ООН щодо територіальної цілісності України. Перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Росія спонукає інші країни встановлювати зв’язки з окупаційною владою Криму, щоб "легітимізувати" свою присутність на півострові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини