Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи досягли окупанти те, що хотіли після захоплення Авдіївки: яка ціль тепер в Запорізькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи досягли окупанти те, що хотіли після захоплення Авдіївки: яка ціль тепер в Запорізькій області

Незважаючи на захоплення Авдіївки, Росія не змогла реалізувати свої цілі з окупації чотирьох українських регіонів

24 лютого 2024, 07:10
Поділіться публікацією:

Очікувано російська пропаганда продовжує вихвалитися тим, що окупантам вдалося захопити Авдіївку Донецької області і тим часом поспішає заявляти, що невдовзі росіяни просунуться в Запорізькій області. Чи справді це так? Чого насправді досягли росіяни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи досягли окупанти те, що хотіли після захоплення Авдіївки: яка ціль тепер в Запорізькій області

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

Росія допустила низку прорахунків

Очільник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг в інтерв’ю "ERR" заявив, що захоплення Авдіївки в Донецькій області не забезпечило того позитивного висвітлення в ЗМІ, яке було потрібно російському керівництву перед президентськими виборами.

"Смерть Олексія Навального скоріше привернула увагу громадськості до внутрішніх проблем Росії і знизила позитивне висвітлення в ЗМІ дій збройних сил РФ (в Авдіївці — ред.)", – зазначив він.

Говорячи про ситуацію на фронті, голова естонського розвідцентру сказав, що російські окупанти знизили темп наступальних операцій, але, як і раніше, зберігають ініціативу в діях сухопутних військ.

Крім того, повідомив Ківісельг, Росія продовжує проводити диверсії на територіях України, прилеглих до Курської та Брянської областей. Також РФ чинить тиск і на Куп'янському, і на Лиманському напрямках, надходять повідомлення про те, що РФ почала перекидати на цей напрямок додаткові підрозділи.

"Ймовірна мета – захоплення рубежу річки Оскол. Росія дійсно зберігає ініціативу, але істотного прогресу російським військам домогтися не вдалося. Вони змогли домогтися лише невеликого успіху", – зауважив Ківісельг.

На Донецькому напрямку найактивніші бої точаться в районі Бахмута, Авдіївки та Донецька.

Роботине на сьогодні – це "номер три по гарячості напрямків"

Екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що російські окупанти намагаються перехопити ініціативу і йде достатньо потужний наступ з двох сторін на Роботине Запорізької області.

"Цей наступ йде щонайменше днів п'ять, якщо не тиждень, але поки що успіхів особливих вони не досягнули. Тобто на околиці Роботиного вони вийшли, але там застрягли. Там йдуть досить жорсткі зустрічні бої, близькі бої", — сказав Дикий.

На його думку, логіка росіян зрозуміла: в них була непогано побудована лінія Суровікіна – комплекс фортифікаційний споруд та окопів, побудований окупантами в другій половині 2022 року під час російського вторгнення в Україну, яка складається з трьох ліній оборони, які між собою взаємозалежні.

"За підсумками нашого наступу минулого року вся перша лінія тепер у наших руках і дві третіх другої лінії також. Звичайно, це їх напружує і нервує, вони бояться, що коли ми почнемо наступати знов, а є сподівання, що це відбудеться, коли до нас прийдуть снаряди, то оту одну третю лінію вони не втримають, тому для них дуже важливо повернути собі оці укріплення, які ми відбили в них минулого року, зокрема, Роботине", — розповів Дикий.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини