Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи допоможе нова смертоносна зброя виграти Росії та Ірану війну: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допоможе нова смертоносна зброя виграти Росії та Ірану війну: про що мова

Незважаючи на всі загрози з боку Ірану та РФ, ізраїльська та українська армія відповідно залишаються непохитними

сьогодні, 10:17
Поділіться публікацією:

Наявність у Росії та Ірану великої кількості балістичних ракет не робить ці країни непереможними. Це вже підтвердив український та ізраїльський народ. Українці, незважаючи на постійні ракетні удари Москви продовжують чинити опір російській агресії. Також свій опір чинить Ізраїль. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Business Insider.

Чи допоможе нова смертоносна зброя виграти Росії та Ірану війну: про що мова

Ракети. Фото: із відкритих джерел

В матеріалі зазначається, що все це породжує питання — чи не перебільшена небезпека балістичних ракет, які дехто вважає зброєю переможців. Сьогодні їх має 31 країна, а також угруповання на кшталт Хезболли. При цьому, оскільки у світі так багато ракетної техніки, її, ймовірно, використовуватимуть у майбутніх війнах.

Видання проводить аналогію між Другою світовою війною, коли навіть після того, як союзники скинули 2,7 мільйона тонн бомб на Європу, Третій рейх не здався, поки союзницькі танки не вийшли на вулиці Берліна, і нинішньою операцією Ізраїля проти Хезболли.

"Іранські ракети не стримали Ізраїль від продовження його кампаній у Лівані та Газі, та й не можуть це зробити. 3000 ракет Ірану звучать досить вражаюче. Але навіть якби всі вони були запущені в бік Ізраїля одночасно, деякі з них вийшли б з ладу під час запуску, деякі були б перехоплені, а інші не влучили б у ціль", — ідеться у публікації.

Автори зауважують, що звичайні балістичні ракети не є точними. При цьому для передових ракетних держав, таких як США та Росія, інерціальне наведення можна доповнити GPS і бортовим радаром, пов’язаним із картою місцевості. Наприклад, американські ракети ATACMS із GPS-наведенням виявилися досить точними під час війни в Україні, що може призвести до того, що один експерт назвав "парадоксом точності"

"Точність не завжди дорівнює ефективності: якщо розумна бомба не влучить у ціль, то наступні удари для виконання місії можуть завдати стільки ж побічної шкоди, скільки й некерована зброя", – йдеться у статті.

Як зазначають аналітики, розповсюдження балістичних ракет становить небезпеку, адже за наявності точних систем наведення вони можуть завдати шкоди життєво важливим цілям, а з меншою точністю вони можуть служити загрозою для населення. При цьому вони "не можуть виграти війну наодинці".

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретний список уже у Конгресі: яку зброю просить Україна, щоб дати відсіч РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини