Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно виник ризик втрати Роботино: у ЗСУ дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно виник ризик втрати Роботино: у ЗСУ дали відповідь

Говорячи про ситуацію біля Роботино, спікер Сил оборони півдня заявила, що обстановка рухлива, але це не критична

20 березня 2024, 15:57
Поділіться публікацією:

У районі Роботино на Запорізькому напрямі ситуація динамічна, але не можна казати, що вона критична. Військові її називають нормальним розвитком бойових подій з огляду на ті реалії, що є. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі Радіо Свобода розповіла начальниця Об'єднаного координаційного центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Чи дійсно виник ризик втрати Роботино: у ЗСУ дали відповідь

Роботино. Фото: із відкритих джерел

Зокрема, Гуменюк, реагуючи на інформацію аналітиків проекту Deep State про те, що російські сили просуваються в селі Вербове у напрямку Роботино, зазначила, що важливо пам'ятати, що на таких відкритих поверхнях, як цей регіон, справді лінія зіткнення досить рухлива. І зміна позицій може відбуватися навіть протягом доби – кілька метрів, кілька десятків метрів. Але це не критично, це нормальний розвиток бойових подій, запевняє Гуменюк.

"Ми можемо говорити про те, що ворог не припиняє там штурмувати, ворог продовжує тиснути, має кількісну перевагу та використовує знову ж таки "м'ясні" штурми. Знову основна форма тиску тут – це групи кількістю до відділення, зосереджені з різних напрямків та спрямовані на наші позиції", – розповіла речник.

Наталія Гуменюк наголосила, що біля Роботино російські сили активно використовують контрбатарейну боротьбу, зокрема артилерію та дрони. Минулої доби 19 березня в цьому районі було шість штурмів, які українські сили відбили.

Загальна кількість російських військ на цьому напрямі, за словами Гуменюка, не збільшується. Натомість військових звідти відправляють на Херсонський напрямок.

"Зокрема, у них складна ситуація і у напрямку нашого лівобережного плацдарму (на Херсонщині – ред.), де їм важко збирати групи для проведення штурмових дій", – розповіла Гуменюк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін зробив заяву про продовження війни та пригрозив санітарною зоною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини