Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно в РФ закінчуються танки: західні ЗМІ дізналися деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно в РФ закінчуються танки: західні ЗМІ дізналися деталі

За інформацією Генштабу ЗСУ, Росія вже втратила понад 8 тисяч танків на війні

28 червня 2024, 12:28
Поділіться публікацією:

Країна-агресор зазнала великих втрат танків з початку великої війни в Україні, і, можливо, у неї залишилося лише кілька тисяч бойових броньованих машин. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Newsweek з посиланням на результати аналізу супутникових зображень штучним інтелектом, який провели в німецькій газеті Süddeutsche Zeitung (SZ).

Чи дійсно в РФ закінчуються танки: західні ЗМІ дізналися деталі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, що модель ІІ вивчила супутникові знімки 87 російських військових об'єктів, включаючи 16 баз, де зберігаються танки, артилерійські машини та бронетранспортери. В рамках аналізу було підраховано кількість танків на цих ключових об'єктах до початку широкомасштабного вторгнення Росії до України у лютому 2022 року і до сьогодні.

"Одна з цих баз — 111-та Центральна танкова резервна база армії на південному сході Росії. У квітні 2021 року на ній розміщувалося 857 танків, зараз вона майже порожня, як показують супутникові знімки. Виявлено, що всього через кілька місяців після початку війни , у жовтні 2022 року Росія втратила майже половину цих танків... Аналіз інших військових об'єктів виявив аналогічну картину", — йдеться в публікації.

Аналітик-дослідник оборонного та військового аналізу в лондонському Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкл Гьєрстад повідомив, що, за його оцінками, у Росії "все ще є близько 3200 танків на складі".

"Але переважна більшість із них перебувають у поганому стані і потребують значного ремонту", — сказав він.

Старший науковий співробітник міжнародного аналітичного центру Європейської ради з міжнародних відносин Густав Грессель заявив, що Росія "втрачає набагато більше обладнання, ніж може замінити, а запаси закінчуються".

Читайте також на порталі "Коментарі" — залишають Україну в пакетах: ЗМІ дізналися, скільки вояк у травні Росія втрачала щодня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

28 червня 2024, 12:21

По данным ИКД в феврале в РФ было 5500 танков которые могли ездить, сейчас в РФ 900 танков на ходу. Остальное хлам.


Новини