Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно Україні доведеться попрощатися з територіями: що означає заява президента Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно Україні доведеться попрощатися з територіями: що означає заява президента Чехії

Президент Чехії відверто говорить про те, що бояться сказати інші політики, а саме: що частина територій України залишиться під окупацією

сьогодні, 15:48
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел заявив, що частина територій України залишиться під окупацією. Втім, як відзначив в ефірі "Еспресо" директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, Павел послідовно виступає за те, щоб Україна стала членом НАТО та Євросоюзу.

Чи дійсно Україні доведеться попрощатися з територіями: що означає заява президента Чехії

Петр Павел

За його словами, президент Чехії є політиком із чіткими принципами і його позиції не змінюються. Зокрема, він раніше заявляв, що у України буде лише один шанс на контрнаступ і продовжує підтримувати цю думку. Павел не боїться висловлювати свою позицію, на відміну від багатьох західних політиків, які часто уникають чітких висловлювань, додав експерт.

За словами Мусієнка, президент Чехії також відкрито говорить, що Україна, ймовірно, не зможе військовим шляхом повернути всі окуповані території в найближчому майбутньому. Тому, на його думку, потрібно шукати альтернативні рішення, зокрема, можливість замороження конфлікту, приєднання України до НАТО і застосування статті 5 Північноатлантичного договору до тих територій, які Україна зможе контролювати.

"Тобто він говорить про гарантії безпеки й зазначає, що Україну треба прийняти в НАТО та в ЄС, щоб було зрозуміло, що Росія не нападе в майбутньому. Він поширює думки, які слухають окремі політики, ті, хто боїться їх висловити вголос. Павел намагається демонструвати себе прагматичним реалістом, але це не означає, що він перестає бути другом України. Усі оборонні програми продовжуються, у нас їх дуже багато, і вони тільки розвиваються", — підкреслив Мусієнко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Петр Павел заявив, що Україна "повинна бути реалістичною" щодо своїх перспектив повернення окупованих територій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини