Чи дійсно доведеться воювати всім чоловікам: у ТЦК дали відповідь

У ТЦК заявили, що кожен чоловік в Україні має готуватися вирушити на війну

В Україні триває мобілізація, але вже зараз можна сказати, що вона не торкнеться всіх чоловіків. При цьому важливо розуміти, що доки в країні діє воєнний стан – кожен громадянин України повинен розуміти, що з великою ймовірністю йому доведеться взяти до рук зброю і відправитися захищати свою країну, які загрожує небезпека. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю сайту "Телеграф" зробив речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Майор зазначив, що ситуація в Україні складається таким чином, що кожен військовозобов'язаний має готуватися захищати свою країну.

"Ну, якщо казати про "всі" як про все населення України, то навряд чи. Але якщо брати саме військовозобов'язаних громадян, то цілком можливо. Я б сказав так: кожен чоловік вже має зрозуміти, що йому, швидше за все, доведеться захищати Батьківщину зі зброєю в руках. І він має до цього готуватися", - заявив Істомін.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський заявив, що військові звернулися до нього з проханням дати можливість мобілізувати більше українців. Також стало відомо, що територіальним центрам комплектування (ТЦК, колишні військкомати) незабаром нададуть доступ до всіх державних реєстрів. Про це повідомив екс-міністр оборони України Олексій Резніков. Як оцінюєте ці перспективи і загалом ситуацію з ТЦК, черги в які, м'яко кажучи, не спостерігається, натомість скандали з корумпованими військками стали мало не повсякденністю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія готується до великої мобілізації: що раніше стримувало Кремль.