Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи чекати перелому у війні: Пентагон побачив знак "розпачу" Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати перелому у війні: Пентагон побачив знак "розпачу" Путіна

Пентагон попередив, якщо війська КНДР приєднаються до війни проти України, це вплине на союзників, чи то в Європі, чи в Індо-Тихоокеанському регіоні

сьогодні, 15:05
Поділіться публікацією:

Можлива участь північнокорейських військ у війні проти України говорить про відчай путінського режиму. Це вплине на союзників у Європі та Індо-Тихоокеанському регіоні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.

Чи чекати перелому у війні: Пентагон побачив знак "розпачу" Путіна

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Чиновниця повторила тезу про те, що США відомо про відправку близько трьох тисяч солдатів КНДР до Росії, але Пентагон не знає, що вони там роблять і яка справжня мета їх перекидання до Росії.

Як заявила речник Міноборони США, якщо солдати Північної Кореї вступлять у бій, це свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін не досяг своїх стратегічних цілей на полі бою.

За її словами, якщо війська КНДР приєднаються до війни проти України, це дестабілізує Індо-Тихоокеанський регіон.

"І, звичайно, це вплине на наших союзників, чи то в Європі, чи в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема на Республіку Корея... якщо це так, що солдати КНДР вступають у бій, вони будуть співучасниками війни з Росією. І це дуже серйозне питання. Це також наголошує на відчаї Росії", — сказала Сінгх.

Водночас у Пентагоні відмовилися коментувати, чи вдадуться США до прямих військових дій, якщо війська КНДР вступлять у війну в Україні.

"Я не можу йти шляхом гіпотез, тому що зараз, що саме війська КНДР роблять у Росії, ще належить з'ясувати", — додала спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відправка військ Північної Кореї для участі у війні проти України є серйозним порушенням міжнародного права. Цей крок серйозно підриває безпеку у Європі та світі. Заяву ЄС озвучив Високий представник Євросоюзу Жозеп Борель.

Також видання "Коментарі" повідомляло — перша реакція Китаю на вступ КНДР у війну проти України: що заявили в Пекіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини