Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуть в Україні мобілізувати в'язнів: що сказав Залужний
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть в Україні мобілізувати в'язнів: що сказав Залужний

Головнокомандувач ЗСУ не підтримав ідею мобілізувати в'язнів

4 січня 2024, 21:26
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не підтримав ініціативу про мобілізацію до лав української армії ув’язнених і судимих. Про це з посиланням на джерела у Верховній Раді пише видання NV, передає портал "Коментарі".

Чи будуть в Україні мобілізувати в'язнів: що сказав Залужний

Залужний прокоментував мобілізацію в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами джерела NV у парламенті, Головнокомандувач ЗСУ категорично не погодився із пропозицією мобілізувати осіб, які відбувають покарання у тюрмах або мають судимість.

"Залужний виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих. Він каже: армія це що, для поганих людей? Це не так. Але він також сказав: мені потрібні люди, росіяни вже призвали 400 тисяч, а на червень готують ще декілька сотень тисяч, до 400 тисяч. Ким мені воювати? Або звертатись до світу і там просити людей, або ви йдіть воюйте, якщо не забезпечите людей", — розповів співрозмовник видання.

Також, за інформацією NV, між народними депутатами і Залужним були дуже емоційні обговорення щодо норм про інвалідність та електронні повістки.

"Ми питали, чому ці норми внесли і навіщо. Наприклад, як буде вручатись електронна повістка, як вони бачать створення електронного кабінету. З деякими нашими зауваженнями вже погоджуються", — сказав NV інсайдер у ВРУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник ВРУ Руслан Стефанчук повідомив, що з 1 січня для отримання закордонного відрядження народні депутати України повинні отримати від Міністерства закордонних справ тези або роз'яснення для коментарів про зовнішню політику України. Очільник ВРУ пояснив, що відповідне розпорядження має сприяти формуванню політики "єдиного голосу" України за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 січня 2024, 21:49

То що, стінка на стінку? М'ясо на м'ясо? Росія мобілізувала 400000, у червні буде ще 400000. По світу набере ще мільйон. Все добровільно. Наше гниле і програшне змагатись буде? Примусово? Для чого? Ніхто за таку країну не хоче. Чернь розлючена, може і розвернутись. Феодальним панам і корумпованим чиновникам немає сенсу, вони ждуть, вони знають - в них все буде без змін. Заради божевільного юдея? На Росії роблять - в нас говорять і крадуть. Завжди, в країнах на межі з'являлись герої-лідери, які вели країну. В нас обрізані лідори. Ну не має! Армія повинна дати всім, хто не бажає бути з окупантом, організовано покинути країну, тільки так вона залишить по собі гідну пам'ять. Зробіть нарешті вчинок - збережіть людей і дайте світу вільно дихати.


Новини