Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будує Україна фортифікації: що говорять у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будує Україна фортифікації: що говорять у ЗСУ

Україна зіткнулася з проблемою будівництва фортифікацій

13 березня 2024, 22:28
Поділіться публікацією:

Будівництво оборонних фортифікаційних споруд є одним з найпріоритетніших та найпроблемніших питань, вважає заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ  Максим Жорін.

Чи будує Україна фортифікації: що говорять у ЗСУ

РФ продовжує наступальні дії. Фото з відкритих джерел

"На нинішньому етапі війни противник переважно веде наступальні дії, а ми знаходимося в активній обороні. Тому питання фортифікацій — одне з найбільш пріоритетних та, на жаль, проблемних. Будувати фортифікаційні споруди потрібно не тільки на найактивніших точках, а по всій лінії фронту. А також не тоді, коли вже все провалилося, а завчасно — щоби цього провалу не сталося", — наголосив майор ЗСУ.

За словами Максима Жоріна, укріплення мають будуватися зі стратегічним і тактичним баченням ситуації, враховуючи ряд факторів на кшталт рельєфу, власних планів і планів ворога. Також, відзначив військовий, важливо вкладатися в якісні проєкти, які не можуть потягнути самостійно волонтери чи окремі підрозділи.

"Тиск на різних напрямках одночасно – це те, до чого Росія довго готувалася і збирала сили. Відповідно, й нам потрібно реагувати на ці умови", — підсумував Максим Жорін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські командири зізналися, що через брак снарядів та активний наступ росіян Збройні сили не зможуть довго протриматися. Видання Der Spiegel поспілкувалося з українськими офіцерами, щоби вияснити ситуацію на різних ділянках фронту. За словами офіцерів ЗСУ, якщо окупанти посилять атаки, то через гостру нестачу особового складу, зброї та боєприпасів українцям не вдасться надовго зупинити їх. Тоді українським підрозділам доведеться відступати на позиції, які слабо підготовлені для оборони.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що очільник Білого дому Джо Байден розкритикував свого конкурента на виборах президента США Дональда Трампа за зустріч у Флориді з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Президент США наголосив, що виступає за майбутнє, в якому американці будуть захищати демократію, а не применшувати її.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини