Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде Україна і далі бити по російським НПЗ. В Офісі президента дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Україна і далі бити по російським НПЗ. В Офісі президента дали відповідь

Радник Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі «Дождю» заявив, що ніхто не буде вказувати Україні чи бити їй по російським НПЗ чи ні. За його словами, ці заводи є законними цілями ЗСУ

22 березня 2024, 19:29
Поділіться публікацією:

В Офісі президента України відкинули інформацію, що Сполучені Штати наказали не завдавати ударів по нафтопереробних заводах (НПЗ) Росії, назвавши її маніпуляцією. Радник глави адміністрації президента Михайло Подоляк вважає ці звіти фейковими, наголошуючи, що після двох років війни ніхто не має права диктувати Україні умови.

Чи буде Україна і далі бити по російським НПЗ. В Офісі президента дали відповідь

Михайло Подоляк

Подоляк зазначив, що Росія здійснює удари по енергетичній та цивільній інфраструктурі України, використовуючи тактику, спрямовану на геноцид цивільного населення.

Радник Офісу президента зауважив, що знищення НПЗ відповідає міжнародному праву, яке дозволяє країні, яка перебуває у війні, атакувати інфраструктуру, яка забезпечує ворожу армію паливом для її військових операцій на її території.

Як підсумував Подоляк, подібні дії будуть продовжуватися, і висловив сумнів у можливості якій-небудь країні впливати на рішення України у контексті війни, проте відзначив, що будь-які дискусії можливі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що начебто Сполучені Штати закликали Україну перестати наносити удари по російським НПЗ, бо начебто такі дії провокують ріст цін на нафту та паливо, а також сприяють ескалації у війні. Такі заяви розкритикували українські експерти, які заявили, що ненадання Україні фінансової допомоги від США теж сприяє ескалації війни, бо ворог відчуває свою силу і що його не покарають.

Окрім того, експерти стверджують, що вартість бензину у США росте не через удари по НПЗ, а тому що американські нафтові заводи належать республіканцям, які їх зупинили на ремонт, чим і викликали зростання цін, щоб знизити рейтинг Джо Байдена перед виборами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини