Чи буде посилення ударів по Україні: у ЗСУ розкрили плани ворога

Наталія Гуменюк повідомила, що росіяни переорієнтуються для продовження масованих атак по Україні

Російські окупаційні війська переорієнтуються для продовження масованих атак по Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла начальник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Спікер нагадала про погрози нових ракетних атак із Чорного моря, адже відомо, що ракетоносії у ворога є. Вони споряджені та заведені до пунктів базування. Їхня готовність дуже висока. 2-3 години достатньо для того, щоб вони опинилися на бойовому чергуванні.

"Ми вже бачили, що під час підготовки до масованих ракетно-дронових атак ворог виводив ракетоносії, зокрема й підводні, на чергування. Ті пуски, що відбувалися ще на початку року ракет типу "Калібр" характеризувалися нетиповою кількістю… Ми знаємо, що вони могли накопичити досить потужний потенціал "Калібрів" і цілком ймовірно будуть вишукувати способи переорієнтації і повернення якихось позицій собі в акваторії Чорного моря. І не варто забувати, що вони здатні на досить підступні кроки – це атаки просто з бухти", – розповіла Гуменюк.

Також вона зазначила, що в окупованому Криму ворога вже має наземні ракетні пускові платформи.

Крім того, звернула увагу Наталія Гуменюк, росіяни системно накопичують дрони-камікадзе. Зокрема, нагадала про недавній авіарейс з Ірану до РФ з партією "шахедів".

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ дізналися про подробиці атаки ГУР заводу зі збирання "Шахедів" в РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – до чого готується РФ: що стоїть за атаками на енергетику України. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.