Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде новий ракетний удар по Києву. До чого готуються окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде новий ракетний удар по Києву. До чого готуються окупанти

Російські загарбники готують новий масштабний обстріл української столиці, про це в ефірі Radio NV заявив ветеран війни Олексій Гетьман. На його думку, ракетний удар, який пережила столиця сьогодні є розвідкою боєм

21 березня 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

Росія, ймовірно, готується завдати новий масштабний ракетний удар по українській столиці, заявив Олексій Гетьман.

Чи буде новий ракетний удар по Києву. До чого готуються окупанти

Ракетний удар

За його словами, країна-агресор вперше за 44 дні здійснила масований ракетний удар по території України. Зрозуміло, каже експерт, що за цей час вона зуміла назбирати понад сотню ракет, проте використала лише 30 із них. Тобто, підкреслив Гетьман, по Києву запустили набагато менше ракет, ніж було у країни-агресора.

Як вважає Гетьман, логіка в таких діях є. На його думку, окупанти 21 березня проведи так звану "розвідку боєм", щоб перевірити оборону столиці. Саме тому, додає ветеран війни, наступні обстріли можуть бути більш потужними та масовими.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 21 березня Росія випустила по Києву 31 ракету. Як повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, країна-агресор для атаки на столицю використала ракети "Іскандери-М", "Кинджал" та крилаті ракети Х-101/Х-555. За його інформацією, протиповітряна оборона спрацювала на відмінно і збила всі ворожі цілі. Втім, уламки ракет все ж пошкодили житлові райони столиці. Наразі є інформація про 12 постраждалих.

На ворожу атаку відреагував президент Володимир Зеленський. Він заявив, що у наслідок російської атаки є постраждалі, яким надали всю необхідну допомогу. Окрім того, він закликав світову спільному відреагувати на ворожі дії окупантів та передати Україні більше систем протиповітряної та протиракетної оборони. За його словами, у Росії немає таких ракет, які б могли оминути дію ЗРК Patriot і такі системи мають прикривати небо над всією територією України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини