Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде новий наступ: Кулеба розповів, для чого Україна готує нові бригади
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде новий наступ: Кулеба розповів, для чого Україна готує нові бригади

Дмитро Кулеба вважає, що будь-яка пауза у бойових діях зараз просто дасть російським окупантам шанс перегрупуватися

9 грудня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Кремль не може реалізувати свої плани щодо перегрупування військ через збройну відсіч українських захисників широкомасштабної військової агресії РФ, що триває. Путінський режим використав би зупинку боїв для підготовки нового нападу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "The Wall Street Journal".

Чи буде новий наступ: Кулеба розповів, для чого Україна готує нові бригади

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС України впевнений, що будь-яке заморожування бойових дій зараз просто дасть російським загарбникам шанс перегрупуватися та підготуватися до нових активних військових кампаній проти України.

"Єдиним результатом буде те, що Росія позбавиться втрат і проблем, з якими вона зіткнулася в Україні, і вчинить новий напад", — сказав Кулеба.

При цьому міністр повідомив про підготовку українською стороною підрозділів та частин до нових наступальних та оборонних операцій на фронті.

"Ми налаштовуємо наші бригади на нові контрнаступальні та оборонні операції", — розповів міністр.

Така заява глави МЗС України прозвучала на тлі озвучених у матеріалі WSJ думок неназваних західних експертів, що якщо Україна та союзники зможуть впоратися зі своїми нинішніми складнощами та продовжувати постачати припаси військам, найкращим сценарієм нібито стало б посилення та нарощування можливостей ЗСУ наступного року.

Незазначені західні стратеги вважають, що обмежена кількість українських військових можуть стримувати армію РФ, даючи країнам-членам НАТО час підготувати нові підрозділи ЗСУ, розширити виробництво озброєнь та поповнити арсенали Сил оборони.

У матеріалі також наголошується, що на нещодавній зустрічі НАТО обговорювалися невдачі російських спроб прорвати оборону ЗСУ, що руйнує ресурси країни-агресора у живій силі, техніці та боєприпасах. Це потенційно може дати Україні найкращі перспективи повернути ініціативу на полі бою навесні 2025 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з якою кризою зіткнулися США: як може вирішитись питання щодо допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

9 грудня 2023, 08:40

Тот зеленый выблядок все шутит, что палками на фронт никого не гонит, а этот выродок начинает уже пиарить новый наступ. Пиар компания на следующие пол года начата. И ни один зеленый выблядок за время войны не стал беднее, не потерял родных и близких, не потрял жилье. С такими выблядками у власти мы никогда не победим, одно ворье. Где яйца по 17 грн. за штуку, главный зеленый выблядок ответь.


Новини