Головна Новини Суспільство Війна з Росією Черговий розстріл полонених під Селідовим: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий розстріл полонених під Селідовим: що відомо

Черговий воєнний злочин рф поблизу Селидового – розпочато розслідування за фактом вбивства 4 полонених бійців НГУ

сьогодні, 10:39
Поділіться публікацією:

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генпрокурора.

Черговий розстріл полонених під Селідовим: що відомо

Ілюстративне фото

За оперативними даними, 6 жовтня 2024 року четверо військових Національної Гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі м. Селидове. Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили наших захисників у полон. У подальшому представники зс рф записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

18 жовтня 2024 року, о 14:38, представники зс рф у Покровському районі захопили у полон двох українських військовослужбовців. Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу м. Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на звірства росіян та зазначив, що страти  військовополонених ЗСУ стали системою.

"Країна-агресор знову порушила Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими! Вкотре повідомив ООН та МКЧХ про воєнний злочин РФ, аби організації це зафіксували. Відомо уже про понад 100 українських військових, яких при потраплянні в полон стратили росіяни! Міжнародні організації та демократичний світ мають нарешті прокинутися та вживати заходів для притягнення до відповідальності воєнних злочинців", – наголосив Омбудсман.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини