Через війну, Україна лідирує у забрудненості вибухонебезпечними предметами, серед інших країн світу

Близько третини території української держави потребують детального обстеження на вибухонебезпечні предмети

Про це в Телеефірі повідомив старший офіцер відділу підтримки Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту МО України підполковник Михайло Конопельнюк, пишуть "Коментарі".

Таким чином, через агресію РФ, Україна вважається найбільш замінованою, серед інших світових країн.

"На сьогодні обстеження потребують території площею в понад 174 тис. кв. км, з яких 14 тис. — це морські акваторії. А це майже третина України. Відновлення деокупованих територій, відбудова пошкоджених будинків, транспортної та критичної інфраструктури тощо, можливі тільки в разі проведення гуманітарного розмінування", - зауважує Михайло Конопельнюк.

За словами спікера, на деокупованих територіях триває активна робота щодо їх розмінування. На постах працюють три десятки груп Держспецтрансслужби.

"Більше ніж 30 саперних груп, з них 3 групи підводного розмінування Держспецтрансслужби працюють у різних областях. А саме у - Харківській, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській та інших регіонах", - додає підполковник.

Водночас, створено Центр протимінної діяльності та Центр розмінування при фондах Держспецтрансслужби МО України.

Як писали "Коментарі", - Раптове одужання: самопроголошений президент Білорусі летить до Москви аби зустрітися з Путіним Самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко зібрався з силами і вирушив на килим до президента Кремля. Цілком можливо, для того, аби просити про відставку.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - У Мексиці мільйони людей опинилися під загрозою через викид з небезпечного вулкана. Один із найстрашніших вулканів світу – Попокатепетль у Мексиці, знову "прокинувся".