Головна Новини Суспільство Війна з Росією Через рік Україна все ще чекає на обіцяну зброю від Канади: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Через рік Україна все ще чекає на обіцяну зброю від Канади: про що йдеться

Канада досі не передала Україні ППО NASAMS

10 січня 2024, 11:47 comments4984
Поділіться публікацією:

Канада досі не поставила Україні систему NASAMS, яку обіцяла надати ще рік тому. На сьогоднішній день не важко навіть приблизно сказати, коли це станеться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "CTVnews".

Через рік Україна все ще чекає на обіцяну зброю від Канади: про що йдеться

Система NASAMS. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, 10 січня 2023 року Оттава оголосила, що надасть Україні систему зенітно-ракетної оборони вартістю 406 мільйонів доларів, відому під абревіатурою NASAMS.

Проте минув уже рік, а одна з компаній, що беруть участь у створенні цього озброєння, заявила, що вона не має навіть відповідного контракту.

Представник Міноборони Канади розповів, що відомство працює зі своїми американськими партнерами, щоби визначити терміни. Згідно з планом, Канада сплатить уряду США всю вартість, а Штати укладуть угоду про зовнішні військові продажі з Україною безпосередньо.

Це дозволить Оттаві не звертатися до американського уряду за додатковим схваленням для відправки системи в Україну, що необхідно при продажі військових технологій США за межі країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні невизначеності за допомогою України від США у Британії зробили заяву, що обнадійлює.

Також видання "Коментарі" повідомляло – цього тижня з канікул вийшов Конгрес США, який уже майже три місяці не може ухвалити рішення про надання допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим країнам. Білий дім заявив, що вичерпав можливості підтримки нашої країни. Своє слово мають сказати парламентарі, які, судячи із заяви спікера Палати представників Майка Джонсона, так і не дійшли згоди щодо змін в імміграційній політиці США, які республіканці "підв'язали" під таке важливе для України голосування. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є шанс, що багатомільярдний пакет допомоги нарешті буде проголосований? Чи розуміють у Штатах усі ризики зниження підтримки України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини