Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чекаємо на середину осені: військовий порадував прогнозом щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекаємо на середину осені: військовий порадував прогнозом щодо війни в Україні

Ветеран АТО назвав причини, чому Україна здатна переламати перебіг війни вже восени

3 липня 2024, 14:15 comments2371
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що противник не припиняє посилювати тиск на фронті, навряд чи вдасться йому досягти стратегічних успіхів. Швидше за все не вдасться цього літа й Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі програми "Говорити великий Львів" заявив військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий.

Чекаємо на середину осені: військовий порадував прогнозом щодо війни в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ветеран зазначив, що про успіх України цього літа можна було б говорити, якби раніше ми почали робити кардинальні кроки з мобілізацією.

"Якби ми зараз мали хоча б паритет із ворогом у живій силі, то з огляду на те, що з квітня Конгрес США нарешті розблокував нам допомогу, і десь у травні-червні, ця допомога вже масово сюди доїхала, то якби у нас був паритет щодо людей, так, за літо ми могли переламати ситуацію", — пояснив Дикий.

Він додав, що зараз для України головною метою на літо є утримати фронт та провести успішну мобілізаційну кампанію. Це, на думку ветерана АТО, дасть Україні можливість зламати перебіг подій на свою користь.

"За літо нам, дай Боже, якраз вирівняти сили, набирати темп мобілізації. І в такому разі, десь до середини осені, можна про щось серйозне говорити. У росіян також немає жодного варіанта за літо нас дотиснути і переламати ситуацію "Пік їх можливостей вже пройшов — вони за інерцією ще котяться вперед, і вони ще продавлять чимало де наші позиції, зокрема, в Донецькій області", — пояснив Дикий.

Експерт також зазначив, що зараз РФ робить ставку на "повзуче просування". Однак, головна мета цього просування – не захопити Україну, а переконати Захід, що війну проти Росії виграти не можна.

За словами Дикого, росіяни цим повзучим поступом не сподіваються, що проповзуть до того, як вони кажуть "окупованого російського міста Львів". Вони чудово розуміють, що далеко не проповзуть. Але вони сподіваються таким просуванням остаточно сформувати на Заході думку, що війну в Росії виграти неможливо, що в Росії нескінченні ресурси і скільки не воюй — вона все одно просуватиметься. І ставка на те, що Захід втомиться і просто вмиє руки від цієї війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Politico дізнався про план Трампа щодо швидкого завершення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини