Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чеченці планують виготовляти джихад-мобілі для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чеченці планують виготовляти джихад-мобілі для Росії

Джихад-мобіль – це транспорт, який має заряд вибухівки та керується смертником в середині автомобіля.

21 січня 2023, 22:25 comments3432
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чеченські посадові особи повідомили, що планують почати виробництво військових джихад-мобілів. Виготовлятимуть військову техніку на заводі "Чеченавто", а випробує нову технологію російський університет спецназу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Defense Express.

Чеченці планують виготовляти джихад-мобілі для Росії

Джихад-мобіль, яким користуються терористи. Фото з відкритих джерел

Керівник уряду Чечні та міністр промисловості Росії провили зустріч, де обговорили початок роботи над новою військовою технікою — "джихад-мобілем", або "джихад-машиною". Це військовий транспорт, який має заряд вибухівки та керується смертником в середині автомобіля.

Як зазначає Defense Express складно уявити, що Росія буде застосовувати подібну тактику бою в Україні, проте з іншого боку, Путін просто закидує тілами російських солдатів українські землі.

Автомобілі подібних конструкцій і призначення використовували мусульманські радикальні терористи, зокрема з групи ІДІЛ. Саме слово "джихад" означає боротьба за поширення ісламу, проте останнім часом воно використовується здебільшого для означення боротьби зі зброєю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Збройні сили України вперше від початку війни знищили зенітний ракетний комплекс С-400 "Тріумф". Росіяни повідомляли, що саме ця техніка буде відбивати атаки українських військ, якщо ті будуть використовувати американські HIMARS.

Також "Коментарі" писали про те, що українські військові знищили сучасний російський танк, який коштує кілька мільйонів доларів, технікою, що в тисячі разів дешевша за вартість танка. Відповідне відео знищеного танка потрапило в мережу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини