Головна Новини Суспільство Війна з Росією Частина плану перемоги спрямована на Трампа: що йому пропонує Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Частина плану перемоги спрямована на Трампа: що йому пропонує Україна

Останні пункти плану перемоги спрямовані на Трампа, який завжди думає про гроші та бізнес-інтереси

сьогодні, 09:57
Поділіться публікацією:

План перемоги, який президент Володимир Зеленський озвучив у Верховній Раді, є способом підштовхнути західних партнерів до більш сильних рішень і рішучих дій, які повинні посилити наші позиції, і примусити Росію до переговорів, вважає політолог Володимир Фесенко.

Частина плану перемоги спрямована на Трампа: що йому пропонує Україна

План перемоги

За його словами, кожен пункт цього плану має свої функціональне навантаження, свою мету, але вони мають і спільний політичний підхід – це стратегія силового тиску на Росію.

Наприклад, каже політолог, суть першого пункту про запрошення в НАТО має на увазі те, що членство в Альянсі не повинно стати предметом торгу Заходу з кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

При цьому, експерт відзначив, що кілька пунктів плану перемоги спрямовані на кандидата в президенти Дональда Трампа. Наприклад, мова йде про четвертий пункт, де йдеться про економічну взаємодію з партнерами. По суті йдеться про те, що така взаємодія має стати матеріальною і економічною базою європейської і євроатлантичної інтеграції України, а також інструментом матеріально-ресурсного заохочування наших партнерів для підтримки інтеграції України в західний світ, і для більш надійного забезпечення нашої безпеки, відзначив політолог.

"Також мені здається, що цей пункт особливо призначений для Трампа, який завжди думає про гроші та бізнес-інтереси", — додав Фесенко.

За його словами, пропозиція для Трампа міститься і в п’ятому пункті плану перемоги про заміну американських військ в Європі українськими.

"Зовні це виглядає як щось фантазійне. Але насправді це теж про мотивацію наших партнерів. Це пропозиція і для Трампа (багато хто з трампістів хоче, щоб американські війська пішли з Європи), і одночасно для європейців, які побоюються, що США вийдуть з Європи і позбавлять європейців свої безпекової парасольки", — говорить Фесенко.

При цьому експерт вважає, що реакція партнерів на цей план перемоги буде неоднозначною, також вона не буде загальною.

"По окремих пропозиціях ми можемо отримати позитивну відповідь вже найближчим часом, по деяких – після виборів в США, по інших тільки наступного року, а по деяких – тільки після завершення нинішньої війни. По частині пропозицій наші партнери ще психологічно не готові до конкретної і позитивної відповіді, або між ними ще не має консенсусу", — підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому саме першим пунктом плану йде членство в НАТО і чи погодяться на нього партнери.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини