Головна Новини Суспільство Війна з Росією Часів Яр під загрозою окупації: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Часів Яр під загрозою окупації: що відомо

Росіяни зайняли лісовий масив поблизу Часового Яру

10 лютого 2024, 21:02 comments1019
Поділіться публікацією:

Російські окупанти зайняли лісовий масив південніше населеного пункту Богданівка, підібравшись впритул до хребта, на якому розташовується Часів Яр.

Часів Яр під загрозою окупації: що відомо

Ситуація в районі Часового Яру погіршується. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Telegram-канал Deep State, ворог розпочав нову хвилю наступальних дій, перегрупувавши свої сили.

Зазначається, що в хід йде піхота і техніка, яку росіяни накопичували, щоби розвивати свій попередній успіх.

Канал відзначає, що знову проблемою є побудова інженерно-фортифікаційних споруд. Місцевість Часового Яру дає можливість зробити їх потужними і неприступними, але історія з підготовкою до оборони знову залишає бажати кращого.

Як пише Deep State, противник буде намагатися зайти на висоту, а Силам оборони важливо стримати його. Українські бійці докладають максимально зусиль у стримуванні ворога, однак росіян стає все більше і більше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що незважаючи на жахливі жертви, російська армія, схоже, наблизилася до взяття міста Авдіївка Донецької області, пише The Telegraph. Видання зазначає, що минулого тижня російські війська досягли зруйнованих околиць Авдіївки, що змусило мера Віталія Барабаша визнати ситуацію в місті критичною. Видання пише, що у випадку, якщо росіяни захоплять місто, виникнуть запитання про те, чи слабшають Збройні сили України, зокрема, через зменшення підтримки Заходу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо не буде нових поставок, запаси ракет для української протиповітряної оборони закінчаться у березні. Американське видання The New York Times пише, що українські системи протиповітряної оборони, які мають вирішальне значення для захисту цивільного населення від російських ракет, можуть залишитися без ракет вже у березні, якщо РФ продовжуватиме обстріли міст. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 лютого 2024, 21:45

Побудова інженерно-фортифікаційних споруд це обов'язок місцевих адміністрацій, які автоматично стали - військовими. Але нічого в них ментально так і не змінилось. Вони не зацікавлені ні в захисті ні в повної мобілізації громад і переведені економіки на військові рейки. Вони - ждуть! Вони розбудовують свою власність і накопичують зброю НАТО у хованках, щоб продати окупанту. Вони намагаються не плямувати себе справжнім опором агресору, щоб не наражати себе і власність на небезпеку. Колись у КВН Маслякова пишались жартом: "Партія, дай поруліть". Зараз актуально "Юдейці, дайте поруліть (врятувати країну)" та подібні звернення/гасла до Божих.


Новини