Головна Новини Суспільство Війна з Росією Час спливає: у НАТО публічно закликали готуватися до війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Час спливає: у НАТО публічно закликали готуватися до війни з Росією

Глава Збройних сил Норвегії заявив, що час на підготовку до протистояння Росії спливає

23 січня 2024, 08:52
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних сил Норвегії Ейрік Крістоферсен закликав членів НАТО збільшити свій військовий потенціал, щоб бути готовими до війни з Росією. Як передає портал "Коментарі", про це пише Daglabet.

Час спливає: у НАТО публічно закликали готуватися до війни з Росією

Головнокомандувач Збройних сил Норвегії Ейрік Крістоферсен

"Зараз є вікно, яке, можливо, триватиме один, два чи три роки, коли ми повинні інвестувати ще більше в надійний захист. Ми повинні наповнити плани НАТО змістом та забезпечити необхідні можливості", — сказав Крістоферсен.

Головнокомандувач норвезької армії зазначив, що Росія суттєво збільшила власне військове виробництво, перевівши свій ВПК на цілодобовий режим роботи. Крім того, Кремль працює з Іраном та Північною Кореєю, щоб розширити свій арсенал.

На його думку, РФ озброюється швидше, ніж очікувало НАТО. Він вважає, що члени Альянсу повинні приділити особливу увагу зміцненню протиповітряної оборони, а також збільшенню виробництва ракет великої дальності та запчастин для військової техніки.

"Ми не знаємо, що буде з Росією через три роки. Важливо, щоб ми зіткнулися з невизначеним і непередбачуваним світом із міцною обороною. Тому зараз ми маємо використовувати цей час з розумом", — сказав генерал Збройних сил Норвегії.

Зазначимо, останніми тижнями все більше європейських лідерів заявляють про зростання загрози нападу Росії на країни НАТО. Представники Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія проводить інформаційну операцію, щоб представити оборонні навчання НАТО Steadfast Defender 2024 (які є відповіддю на агресію РФ проти України та російські загрози на адресу членів НАТО) як провокаційні. А міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, як і багато європейських політиків і чиновників останнім часом, говорить про те, що одного разу Росія може напасти на країну НАТО. Наскільки великі такі ризики? Які варіанти розвитку ситуації? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини