Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це може стати переломним моментом у війні: до якого рішення закликають Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Це може стати переломним моментом у війні: до якого рішення закликають Байдена

Чиновники США та Європи закликають Білий дім зняти всі обмеження на удари по всій території Росії

2 липня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

Багато чиновників у Сполучених Штатах Америки (США) і за кордоном наполягають на тому, щоб Білий дім скасував усі обмеження щодо застосування Збройними силами України (ЗСУ) американського озброєння проти території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Defense News".

Це може стати переломним моментом у війні: до якого рішення закликають Байдена

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що незадовго до червневої зустрічі в Брюсселі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, під час розмови з журналістами, заявив про підтримку дозволу Україні завдавати ударів по Росії західним озброєнням.

Генсек наголосив на двох моментах: близьке розташування Харкова до кордону та лінії фронту ускладнює для України захист; уникнення ескалації не повинно бути тягарем для України.

"Україна має право завдавати ударів по військових цілях на російській території — частина права на самооборону — і ми маємо право підтримати їх у захисті", — заявив Йєнс Столтенберг.

Зокрема послабити обмеження адміністрацію Байдена закликали члени Конгресу, серед яких є провідні демократи. До них також приєдналося багато європейських партнерів.

"Росія організує атаки з російської території, а ми накладаємо обмеження на Україну. Це нонсенс", — заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас в інтерв'ю Defense News.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повномасштабна війна триває. Проте постає чимало питань щодо того, чому західні боєприпаси для HIMARS в Україні стали менш ефективними? А також чому, незважаючи на постійні удари по НПЗ Росії, не видно ефекту від цих операцій? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ активізували удари по ворожій ППО: до чого готується Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини