Це була б мегапоразка: у ЗСУ розповіли, яке місто росіянам втратити найганебніше

Після підриву Каховської ГЕС російські загарбники розпочали ротацію своїх військ на схід України

Окупанти стягують сили на схід, бо панічно бояться втратити Бахмут. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий.

Спікер зазначив, що основні зусилля зараз противник спрямовує на спроби штурмів на Лимано-Куп'янському напрямку.

"Ворог частково переміщує свої підрозділи на Бахмутський напрямок, у тому числі повітряно-десантні підрозділи. Це чітко показує, що для них надзвичайно важливо утримати Бахмут, адже це була би мегапоразка після 10 місяців боротьби", - розповів Сергій Черевий.

За його словами, остання доба на бахмутському напрямку була відносно спокійна. Ворог не робив спроб нових штурмів. Працювала лише артилерія.

Зазначимо, сьогодні вранці заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ на Куп'янському та Лиманському напрямках зупинили наступ ворога.

Читайте також на порталі "Коментарі" - триває третій тиждень наступальних дій українських Сил оборони на низці напрямків. І доки ми пригнічуємо російські окупаційні війська на півдні, ті продовжують атаки на сході. У Пентагоні впевнені, що на ЗСУ чекають важкі битви, з втратами, але впевнені, що українці досягнуть успіху. Ну, а інформаційне тло навколо подій на фронтах російсько-української війни традиційно перенасичене. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" фронтову та навколофронтову ситуацію на даний момент.