Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це буде просто горе: в Повітряних силах не підтримують ідею брати всі літаки, які дають
commentss НОВИНИ Всі новини

Це буде просто горе: в Повітряних силах не підтримують ідею брати всі літаки, які дають

В Повітряних силах вважають, що недоцільно розпилювати особовий склад і відправляти пілотів для навчання керувати новими видами літаків

сьогодні, 12:50
Поділіться публікацією:

Україна потребує щонайменше 200 винищувачів F-16 для досягнення паритету з російською авіацією, заявив полковник Повітряних сил ЗСУ Олександр Лиходід в ефірі телеканалу "Київ24". Він зазначив, що невеликі партії літаків, такі як 10-20 одиниць, не зможуть кардинально змінити ситуацію на фронті, особливо з огляду на необхідність часу для освоєння нової техніки.

Це буде просто горе: в Повітряних силах не підтримують ідею брати всі літаки, які дають

F-16

"F-16 — це наше майбутнє, і це буде основна машина наших Повітряних сил. Тут друге — Умєров, Верховна Рада, керівництво країни хоче взяти "Міражі", "Гріпени", "Тайфуни"... Оце буде горе для нас. Це горе. Тому що ми розпиляємо особовий склад... Французи F-5 також нам планують надати. Їх у Франції усього 27 одиниць. Це чисто французька машина. Щоб на неї перенавчитися — треба пілотам і технікам два роки, тому що там французька мова, там все на французькій", — сказав Лиходід.

Аналізуючи ситуацію на фронті, Лиходід підкреслив, що Україні необхідно близько 200 винищувачів для ефективної оборони та проведення бойових дій. За його словами, потрібні літаки для чотирьох напрямків: Харківський, Донецький, Запорізький та для захисту західної і центральної України. Це приблизно 150 літаків для трьох бригад і ще близько 50 для оборони Львова та центральних регіонів. Така кількість дозволить досягти паритету з Росією, додав полковник.

Лиходід вважає, що F-16 — це найкращий вибір для України, оскільки їх підтримка з боку західних партнерів значно полегшить експлуатацію. Інші моделі, такі як Mirage, Gripen і Typhoon, мають різні запчастини та вимагають тривалого навчання, що ускладнює їх використання в умовах війни. Тому, на його думку, зосередження на F-16 є найбільш раціональним рішенням.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Зеленського в Україні буде більше літаків F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини