Головна Новини Суспільство Війна з Росією Був одним із кращих: Ігнат розповів, які ризиковані завдання виконував загиблий пілот Мигуля
commentss НОВИНИ Всі новини

Був одним із кращих: Ігнат розповів, які ризиковані завдання виконував загиблий пілот Мигуля

Ігнат опублікував в пам'ять про загиблого Мигулю кадри, про які він просив

14 серпня 2024, 17:25
Поділіться публікацією:

Під час виконання бойового завдання 12 серпня загинув командир авіаційної ланки, капітан Олександр Мигуля. Йому було 27 років. Від початку повномасштабного вторгнення Олександр здійснив понад 160 бойових вильотів.

Був одним із кращих: Ігнат розповів, які ризиковані завдання виконував загиблий пілот Мигуля

Олександр Мигуля

"На його рахунку збиті ракети ворога, врятовані тисячі життів мирних жителів, а також здійснена величезна бойова робота з авіаційної підтримки наших Сухопутних військ. Він здійснив численні ракетно-бомбові удари по позиціям росіян, скупченням живої сили та техніки, чим не допустив просування ворожих сил на територію нашої країни. За життя військовий льотчик нагороджений державними орденами "За мужність" (ІІІ і ІІ ступеню)", — йдеться у повідомленні Менської міської ради.

У 2019 році, коли Олександр Мигуля ще здобував професію пілота у Харківському університеті повітряних сил, в інтерв'ю журналістам він розповідав, що "полюбив небо через дідуся", який захоплювався авіацією.

Про свою останню розмову із Олександром розповів колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат. За його словами, загиблий пілот просив його опублікувати кадри з його "подарунки оркам". Натомість, Ігнат запропонував ці рідкісні кадри притримати до Дня авіації.

"Кадри застосування французьких керованих авіабомб AASM Hammer, зняті українським пілотом, публікую раніше, ніж планувалось – в пам’ять про Олександра. Він загинув під час виконання бойового завдання 12 серпня 2024 року", — написав у Фейсбуці Ігнат.

Також він повідомив, що тактика застосування американських протирадіолокаційних AGM-88 HARM, авіабомб GBU-62 JDAM-ER чи французьких Hammer пов’язана із серйозним ризиком для льотчиків. Аби успішно виконати бойове завдання українським пілотам доводиться підходити близько до ворожих ППО та винищувачів, застосовувати складні тактичні прийоми. Через усі ці ризики – ворожі ракети та складність виконання завдань на старій радянській техніці, інколи маємо гіркі втрати, додав Ігнат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що загиблий Олександр Мигуля був випускником Харківського національного університету повітряних сил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини