Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Були сильні тортури, які, як я думав, трапляються лише в кіно»: доброволець із США про російський полон
commentss НОВИНИ Всі новини

«Були сильні тортури, які, як я думав, трапляються лише в кіно»: доброволець із США про російський полон

Ветеран американської армії Александр Дрюке, родом зі штату Алабама котрий поїхав воювати за Україну добровольцем, три місяці перебував у полоні в росіян

3 травня 2023, 14:20 comments4355
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі", з посиланням на "Голос Америки".

«Були сильні тортури, які, як я думав, трапляються лише в кіно»: доброволець із США про російський полон

Росіяни продовжують застосовувати тортури по відношенню до полонених

Сьогодні, Александр Дрюке на волі, і він продовжує підтримувати Україну у Сполучених Штатах Америки, відстоюючи інтереси української держави. Проте, він і досі оговтується від пережитого, у полоні в росіян.

Він зауважує перебуваючи у неволі, його життя та побратима, друга Енді, декілька разів "висіло на волосині".

"Вищі офіцери однозначно хотіли нас вбити. І вони кілька разів були дуже близькі до цього. Але, на щастя, втрутився командир взводу. І ми думаємо, що він просто сказав їм: "Це дуже цінні люди, нам потрібно залишити їх живими та використовувати як розмінну монету", — пригадав ветеран американської армії.

А далі – їх повезли до Росії, де були сильні допити та тортури, зауважив Дрюке.

"Наприклад вони чотири рази підключали мене до автомобільного акумулятора, бо думали, що я про щось брешу. Я був в ізоляторі. Я виживав на дієті з брудної води з чимось плавучим у ній, а також цвілим хлібом протягом місяців", — сказав доброволець в інтерв’ю "Голосу Америки".

Перебуваючи у полоні, за три місяці, Александр Дрюке  схуд на 14 кілограм.

"Наша їжа була в переважно вівсяною кашею з частинами тварин, нутрощами кишечника, будь-якими органами, які тільки можете собі уявити. Отже, це було дуже, дуже погано. Ось чому я так сильно схуд, приблизно на 14 кг. Там була сильна антисанітарія", — зауважив американець.

Через декілька тижнів, як пригадав Александр Дрюке, їм одягнули на голову поліетиленові пакети, замотали руки та очі скочем і кудись повезли. Американець, вважав, що скоро "кінець і масова страта". Однак, їх з декількома полоненими посадили у літак, передавши представникам Саудівської Аравії. Приїхавши у безпечне місце, саудівці нагодували й доправили звільнених військових до шпиталю. Там, Дрюке ще довгий час почувався розгубленим, й був майже впевненим, що росіяни повернуться…Сьогодні, приїхавши додому доброволець оговтується від пережитого. Він має проблеми зі здоров’ям та продовжує лікувати наслідки того, що зробили із ним у полоні.

"Я досі маю пошкодження нервів на руках через скотч. У мене оніміла зовнішня сторона рук, хоча нині стало краще, ніж місяці назад. Я — живий доказ жахливих речей, які вони роблять з людьми. І я можу вам сказати, що це по-справжньому", — підсумував доброволець.

Водночас, Дрюке не перестає підтримувати українців та продовжує боротися за справедливість, мир у США.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Туреччина заявила про провокацію та закрила небо для однієї з країн. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини