Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Буде великою помилкою": президент Литви прокоментував план перемоги Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

"Буде великою помилкою": президент Литви прокоментував план перемоги Зеленського

Гітанас Науседа закликає підтримати Україну.

сьогодні, 11:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що план перемоги, представлений президентом України Володимиром Зеленським, немає ніякої нової інформації для Заходу. За його словами, єдине, що потрібно для його реалізації, це рішучість міжнародних партнерів.

"Буде великою помилкою": президент Литви прокоментував план перемоги Зеленського

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", перед початком засідання Європейської ради Гітанас Науседа прокоментував план перемоги Зеленського.

"Якщо я дивлюся на цей план, я бачу заходи та рішення, які ми, західне співтовариство, не змогли реалізувати протягом останніх місяців і навіть років. Насамперед запрошення до НАТО", — сказав Науседа.

Президент Литви також відреагував на інші пункти плану перемоги, які передбачають удари по території Росії, зокрема далекобійною зброєю Заходу. За його словами, деякі західні союзники "не здатні це реалізувати" та ухвалити рішення щодо допомоги України. Однак, Науседа наголосив, що план перемоги не має проблем і можливий для реалізації.

"В плані Зеленського немає нічого нового, і я не бачу жодних великих проблем, які є. Це тільки про нашу волю і наші зобов'язання підтримати Україну. І буде великою помилкою думати, що наша нерішучість — найкращий шлях деескалації. Я думаю, що це абсолютно навпаки. Наша нерішучість — це найкращий і прямий шлях до ескалації", — сказав Науседа.

Литовський лідер додав, що збільшення підтримки України зробить її успішною та змусить російського диктатора Володимира Путіна піти на переговори.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію генсека НАТО Марка Рютте на план перемоги Зеленського.

Також "Коментарі писали, що у США зробили рішучу заяву у якій вказали, що Китай зробив свій вибір у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини