Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буде ще більше м'яса на війну проти України: у Путіна знайшли рішення, як уникнути мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде ще більше м'яса на війну проти України: у Путіна знайшли рішення, як уникнути мобілізації

За інформацією ЗМІ, Росія збирається відправити на війну проти України десятки тисяч підсудних

сьогодні, 16:10
Поділіться публікацією:

Держдума РФ прийняла законопроект, що дозволяє забирати на війну проти України не лише засуджених або перебувають під слідством, але й понад 20 тисяч підсудних. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Важливі історії" з посиланням на співрозмовників, близьких до процесу.

Буде ще більше м'яса на війну проти України: у Путіна знайшли рішення, як уникнути мобілізації

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на двох адвокатів, зазначає, що хоча закон ще не підписав Путін, у російських СІЗО вже почали готуватися до того, щоб "зірвати з ланцюга" підсудних. Їхні слова підтвердив співрозмовник видання в Міноборони, зайнятий вербуванням.

"З приблизно 60 тисяч підсудних очікується забрати 40%", — заявив він.

Повідомляється, що із кожного СІЗО можуть відправити на фронт близько 100 підсудних. У Росії працюють 210 ізоляторів, отже, на війну можуть потрапити понад 20 тисяч людей. Слідчих та оперативників преміюватимуть, якщо вони переконають людину під слідством укласти контракт.

За словами джерела, близького до Генштабу, "рішення відправляти на СВО підсудних говорить про те, що виснажується приплив ув'язнених, він уже не такий, як раніше".

Читайте також на порталі "Коментарі" — британська розвідка дізналася, завдяки чому Путіну вдається відкладати нову хвилю мобілізації.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незалежна соціологічна служба Левада-Центр в Росії опублікувала дані опитування, в ході якого 46% населення країни-агресора зізналося в страху мобілізації (це на 12% більше, ніж у лютому 2024 року). Розуміючи політичні ризики Для себе російський диктатор Володимир Путін відмовляється погоджуватися з тим, що потрібно оголошувати нову хвилю мобілізації. пише The Wall Street Journal.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини