Буданов відреагував на звільнення Залужного: натякнув на причину такого рішення

Кирило Буданов пояснив, чи міг бути конфлікт між Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним, якого звільнили з посади головнокомандувача ЗСУ.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов прокоментував звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Очільник ГУР натякнув, що Володимир Зеленський прийняв правильне рішення, коли звільнив Залужного.

Тривалий час ЗМІ повідомляли про можливий конфлікт між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Кілька місяців ходили чутки про можливе звільнення українського генерала, а одним з претендентів на його місце вважали очільника ГУР Кирила Буданова. Згодом все ж таки Зеленський звільнив Залужного, однак головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський.

В інтерв’ю CBA Кирило Буданов відреагував на звільнення Валерія Залужного та вказав, чому президент, ймовірно, прийняв таке рішення пославшись на результат у війні в Україні.

"Якщо все добре, все чудово і все зроблено правильно, то чому ми перебуваємо в тій ситуації, в якій перебуваємо?", - сказав Буданов.

Очільник ГУР наголосив, що між обома чоловіками в цій ситуації не може бути розбіжностей, адже один з них "прямо підлеглий іншому".

Незалежно від того, чи існував конфлікт між Залужним та Зеленським, Україна перебуває у складній ситуації на третій рік війни. Це пов'язано як з проблемою поставки артилерійських боєприпасів, так і затримкою західної допомоги, зокрема і від США. За словами очільника Міноборони Рустема Умєрова Україна отримує лише 50% озброєння вчасно від західних партнерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів, який сенс Путін бачить у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що найбільші союзники Києва відповіли, чи відправлять свої війська на війну в Україну.