Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британські розвідники розкрили один із напрямків підривної роботи російського ГРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Британські розвідники розкрили один із напрямків підривної роботи російського ГРУ

Операції включали використання шкідливого ПЗ WhisperGate проти українських цілей у 2022 році

11 вересня 2024, 16:20 comments1893
Поділіться публікацією:

Національний центр кібербезпеки Великобританії публічно визнав, що підрозділ 29155 російської військової розвідки (ГРУ) відповідає за низку наступальних кібероперацій по всьому світу з 2020 року. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Британські розвідники розкрили один із напрямків підривної роботи російського ГРУ

Кібероперації

Британські розвідники зазначили, що деякі з кібероперацій групи були спрямовані на підтримку російського вторгнення в Україну.

За даними британської розвідки, операції включали використання шкідливого ПЗ WhisperGate проти українських цілей у 2022 році. Інша діяльність полягала у зламі веб-сайтів та скануванні мереж з метою шпигунства. Раніше WhisperGate приписувався російській державі, тепер атака пов'язується безпосередньо з підрозділом 29 155 ГРУ.

Підрозділ 29155 вважається відповідальним за спроби державних переворотів, диверсій операцій із впливу, а також замахів на вбивства по всій Європі.

"Це ще раз наголошує на цінності, яку російська держава надає кіберпростору в контексті свого вторгнення в Україну", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російських школярів активно готують до війни: британська розвідка розкрила подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Майбутнім новобранцям обіцяють, що вони будуть служити лише у Курській області Росії за шестимісячним контрактом. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини