Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британське видання стверджує, що Путін готував голод в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Британське видання стверджує, що Путін готував голод в Україні

Главі РФ загрожує ще одне звинувачення у підготовці військового злочину

16 листопада 2023, 23:59 comments1326
Поділіться публікацією:

Путін наперед планував голод в Україні, заявляє у своїй публікації британське видання The Independent. Про це повідомляють "Коментарі".

Британське видання стверджує, що Путін готував голод в Україні

Путін

Як стверджують журналісти, Путіну може загрожувати нове звинувачення у військовому злочині, оскільки є докази того, що РФ планувала голод в Україні та готувалася до цього наперед.

Як пише міжнародна правозахисна юридична компанія Global Rights Compliance (GRC), після початку вторгнення Росія навмисно обрала своєю першочерговою метою багаті на зернові райони, а також інфраструктуру виробництва продуктів харчування.

GRC виявила, що російський оборонний підрядник почав закуповувати вантажівки для перевезення зерна, а також три нові 170-метрові суховантажні судна ще в грудні 2021 року. Це, на думку GRC, може свідчити про план розкрадання українського продовольства "у безпрецедентних масштабах".

Нагадаємо, що у двадцятому столітті Україна пережила три штучно організовані голодомори 1921-1923 років, 1932-1933 років та 1946-1947 років. Ключову роль у їх виникненні та трагічних наслідках відіграла політика комуністичної Росії щодо колективізації селянства та вилучення в українців зерна, у тому числі й посівного матеріалу. Найбільш масштабний голод стався у 1932-1933 роках, який супроводжувався випадками канібалізму, масовим вимиранням сіл та мільйонними жертвами. За оцінками демографів, загальна кількість жертв голодомору становить від 3,5 до 5 млн. осіб. У той же час масовий голод був зафіксований у Поволжі та Казахстані.

Тим часом ще один російський актор попросився на війну, щоб вбивати українців.

У США зробили нову заяву про контрнаступ України: що кажуть.

А лікарі розповіли секрети народної медицини: що робити, коли болить голова, горло, вухо чи живіт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини