Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка виявила велике переміщення російських військ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка виявила велике переміщення російських військ: подробиці

Британські розвідники виявили велике переміщення російських військ після підриву Каховської ГЕС

19 червня 2023, 10:10 comments1364
Поділіться публікацією:

Підрив дамби Каховської ГЕС дозволив російським військам провести передислокації та посилити інші напрямки. У Москві вважають, що ЗСУ не зможуть форсувати Дніпро. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка виявила велике переміщення російських військ: подробиці

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається у зведенні, останні десять днів Росія, швидше за все, почала перекидати частини своїх військ групи "Дніпро" зі східного берега Дніпра для посилення запорізького та бахмутського напрямків.

За даними британської розвідки, перекидання потенційно задіє кілька тисяч військовослужбовців 49-ї армії, включаючи її 34-у окрему мотострілецьку бригаду, а також підрозділи ВДВ та морської піхоти.

"Передислокація угруповання "Дніпро", ймовірно, відображає думку Росії про те, що велика українська атака через Дніпро тепер менш ймовірна після обвалення Каховської греблі і спричиненої цим повені", — зазначають у Міноборони Британії.

Каховську гідроелектростанцію, яка перебувала під контролем Росії після вторгнення 24 лютого, було підірвано рано вранці 6 червня, внаслідок чого паводкові води хлинули на смугу бойових дій на півдні України, знищили сільськогосподарські угіддя і перекрили водопостачання більшість населення.

Експерти міжнародної юридичної фірми з прав людини Global Rights Compliance на 80% упевнені, що підрив здійснили саме росіяни, хоч вони це заперечують.

Крім того, росіяни відмовили ООН у наданні доступу до районів лівобережжя Херсонської області, які постраждали під час підриву Каховської ГЕС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим виявився "мир по африканськи" – хто виграв від візитів африканських лідерів в Україну та РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини