Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка розповіла про проблеми російської оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка розповіла про проблеми російської оборони

Росія не може захистити свої території від постійних атак безпілотників.

10 вересня 2023, 09:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало щоденний звіт розвідки, де проаналізували спроби росіян покращити захист від постійних атак безпілотниками по території Росії.

Британська розвідка розповіла про проблеми російської оборони

Атака безпілотників на Росію. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що у Псковській області РФ, що знаходиться поблизу естонського кордону були організовані волонтерські патрулі безпеки. Їх головна мета захистити місцеву авіабазу від атаки дронів. У ГУР розповіли, що в кінці серпня безпілотники на цій базі знищили щонайменше 4 літаків Іл-76, а ще 2 було пошкоджено. Таким чином у Псковській області вже записалось 800 людей для патрулювання, які будуть розділені на групи по 50 осіб.

Попри спроби Росії посилити захист від нападів дронів, експерти зазначають малу ефективність таких дій.

"Історично виявилося, що знищити БПЛА зі стрілецької зброї важко, тому російським силам все одно будуть потрібні системи протиповітряної оборони з можливістю спостереження та як кінетичними, так і електронними засобами перехоплення для знищення атакуючих БПЛА", — пишуть у звіті британські розвідники.

Такий крок Росії ймовірно свідчить про брак навченого персоналу у службі безпеки країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про заяви у НАТО, де вказали про чіткий сигнал Росії. Ним виступили військові навчання у Балтійському морі, куди відправились понад 3 тис. солдатів та 30 кораблів.

Також "Коментарі" писали про величезну гармата, яка стоїть на захисті України. Українські військові розконсервували її ще в 14 році та використовують проти російських окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини