Британська розвідка розповіла, чи сповільнився наступ РФ у Донецькій області

У Міноборони Британії заявляють, що РФ продовжує наступ у Донецькій області, погрожуючи важливим українським містам

Російські сухопутні війська продовжують наступальні операції у різних ділянках фронту, домагаючись тактичних успіхів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Великобританії.

Основна увага російських військ зосереджена в центральній частині Донецької області, де недавні успіхи призвели до того, що місто Покровськ виявилося приблизно за 16 км від нинішньої лінії фронту.

Покровськ є ключовим логістичним вузлом, який підтримує українські операції у цьому регіоні.

Крім того, Росія продовжує зміцнювати позиції в місті Нью-Йорк, що оспорюється, що загрожує сусідньому місту Торецьк.

Британська розвідка вважає, що російські війська продовжують покладатися на дорогі наступи з використанням піхоти для поступового просування на українську територію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - британська розвідка дізналася, що тепер чекає на мігрантів у РФ за відмову вирушити на війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – за останні два місяці середньодобові втрати росіян убитими та пораненими знизилися з максимального за весь час повномасштабної війни рівня – з понад 1262 осіб на добу у травні – до 1140 осіб у липні 2024 року. Про це йдеться в оновленому звіті Міноборони Великої Британії.

Британські фахівці зазначають, незважаючи на це зниження, останні три місяці відзначилися найбільшими втратами для російських військ із лютого 2022 року, згідно зі звітами українського Генерального штабу.