Британська розвідка розбила в пух і прах непереможну "суперзброю" РФ

Росія зберігає ці ракети для ударів по найціннішим і добре захищеним цілям

Балістичні ракети "Кинджал" є однією з "суперзброй" російського диктатора Путіна, і Росія багато в чому покладалася на їхню нібито непереможність. Проте українська ППО успішно протистоїть цій загрозі. Це вже доведено не раз. Як передає портал "Коментарі", про це пише Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

"KILLJOY" (Ред. – ракета "Кинджал" за класифікацією НАТО), одна з шести "суперзброй", оголошених президентом Путіним у 2018 році, покликана відіграти важливу роль у майбутній військовій доктрині Росії. У війні в Україні Росія приберегла цю зброю, бо вона вражає цінні та добре захищені цілі", - йдеться у повідомленні розвідки.

Так, наголошується, що 14 грудня російські ВПС, швидше за все, вперше із серпня 2023 року застосували балістичну ракету "Кинджал". У британській розвідці повідомляють, що Росія запустила як мінімум одну ракету центральною Україною, ймовірно, націлену на військовий аеродром.

При цьому Росія вже застосовувала такі ракети раніше.

"Багато запусків, ймовірно, не досягли наміченої мети, тоді як Україні також вдалося перехопити атаки цієї нібито "непереможної" системи", - зазначають фахівці британської розвідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські захисники минулої доби намагалися просунутися на заході Запорізької області, водночас окупанти продовжують тиск на позиції українських бійців на Лівобережжі Дніпра в районі Кринок, не відступаючи від мети – прорвати оборону ЗСУ та вибити українців з лівого берега Дніпра. Про це йдеться у оновленому звіті Американського інституту вивчення війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія хоче захопити нові міста у двох областях: Сирський розкрив деталі.