Британська розвідка назвала головну причину провалу російського наступу

Розвідка Британії вважає, що Кремль задіяв для настання невідповідний "добровольчий корпус"

Для наступальних дій у війні проти України Росія активно використовує "добровольчий корпус", який за своїми характеристиками не дуже підходить для таких завдань. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міністерства оборони Великобританії.

"Російське Міноборони все більше централізує механізми командування та контролю за неформальними проросійськими силами, ймовірно, для того, щоб спростити їхнє використання у наступальних операціях в Україні", - зазначають у британській розвідці.

Як нагадують британські розвідники, у лютому 2023 року російське Міноборони створило так званий добровольчий корпус під єдиним командуванням та управлінням, до якого зібрали близько 20 тисяч бажаючих воювати резервістів, найманців та колишніх в'язнів. З того часу це формування активно задіяли у наступальних діях в Україні, хоча, зазначають аналітики, воно погано підходить для таких цілей.

"Російські нерегулярні формування - це переважно легкі піхотинські підрозділи, які не мають інтегрованої артилерійської підтримки або підтримки з повітря, і це робить їх більш уразливими, ніж регулярні підрозділи. Відповідно, протягом останніх 9 місяців нерегулярні російські підрозділи ймовірно зазнавали пропорційно більших втрат, ніж регулярні сили російської армії", – розповідають у огляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді росіяни зайняли передмістя Часового Яру: подробиці британської розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – очікують на удар: британська розвідка розповіла, як росіяни намагаються захистити Кримський міст.