Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка назвала два населені пункти, на які наступатиме РФ після Вугледару
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка назвала два населені пункти, на які наступатиме РФ після Вугледару

Російські війська спробують продовжити наступ у найближчі тижні

сьогодні, 12:15
Поділіться публікацією:

Після окупації міста Вугледар на Донеччині російські окупанти, швидше за все, продовжать наступ. Під загрозою можуть бути село Богоявленка та велике селище Велика Новосілка. Як повідомляє портал "Коментарі", таким прогнозом у соціальній мережі X поділилася британська розвідка.

Британська розвідка назвала два населені пункти, на які наступатиме РФ після Вугледару

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У звіті британських розвідників йдеться, що 1 жовтня російська армія взяла під контроль місто Вугледар на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького. Захоплення відбулося незабаром після того, як окупанти відновили наступальну кампанію у вересні. До кінця місяця війська майже оточили Вугледар та змусили Сили оборони України відступити.

Росія робила спорадичні спроби захопити Вугледар протягом останніх двох років, зазнаючи при цьому великих втрат. Місто розташоване на височини, що робило його гарною позицією з погляду оборони.

"Ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка", — зазначили у британській розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи почав фронт прогинатися: що сталося після захоплення РФ Вугледара. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на те, що ворог зазнає значних втрат, росіяни не збираються зупинятися, зокрема, радіючи недавньому захопленню Вугледара. Чим загрожує окупація цього міста-фортеці? Де ще можуть активізуватись серйозні бої? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини