Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британія передасть Україні розвідувальні бронемашини
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія передасть Україні розвідувальні бронемашини

Модернізована версія броньованої розвідмашини посилена додатковими модулями Plasan, а також ґратами для протидії ручним гранатометам

6 вересня 2023, 23:53
Поділіться публікацією:

Представники Rheinmetall BAE Systems Land вирушили до Німеччини, щоб допомогти військовослужбовцям британської армії у підготовці розвідувальних машин Scimitar Mk2 до відправки в Україну. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву компанії.

Британія передасть Україні розвідувальні бронемашини

Scimitar Mk2

За 32 дні вдалося підготувати 23 бронемашини.

Зазначимо, модернізована версія броньованої розвідмашини посилена додатковими модулями Plasan, а також ґратами для протидії ручним гранатометам. Корпус та вежа техніки забезпечені посиленим протимінно-вибуховим захистом та засобами електронної протидії для захисту від саморобних вибухових пристроїв.

"Скимітар" (англ. Scimitar) — розвідувальна машина сімейства CVR(T) на базі FV101 Scorpion, відрізняється від FV101 Скорпіон комплексом озброєння: встановлена 30-мм автоматична гармата L21A1 RARDEN. Розроблено Alvis Car and Engineering Company у Ковентрі.

У грудні 2009 року було укладено контракт на модернізацію Скимитерів до рівня Scimitar Mk2. Це було зроблено командою спеціалістів із BAE Systems. Усього було модернізовано 50 автомобілів на початок 2012 року. У процесі модернізації машини були обладнані: покращеним протимінним захистом; покращеним бронюванням; додатковим захистом від мін у сидіннях екіпажу; дизельним двигуном Cummins BTA на 5,9 літрів та автоматичною коробкою передач.

Крім того, було оптимізовано простір та умови екіпажу, скорочено витрати на технічне обслуговування та продовжено термін експлуатації машин. В результаті установки більш економічного двигуна та системи кондиціонування було розширено робочий діапазон танка, а робоча вага підвищена до 12 тонн. Крім того, BAE Systems встановили нові котки, знизивши вібрацію і шуми.

Тим часом, у Держдумі розповіли, що зараз робить Суровікін.

У Путіна пропонують "повернути Карабах у рідну гавань".

А Зеленського просять ветувати закон про е-декларування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини