Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бойові гранати подарував колега на день народження: що відомо про смерть помічника Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойові гранати подарував колега на день народження: що відомо про смерть помічника Залужного

Зо відомо наразі про загибель військовослужбовця Геннадія Частякова

7 листопада 2023, 06:45 comments1775
Поділіться публікацією:

 6 листопада у Чайках під Києвом в одній з квартир житлового комплексу пролунав вибух, який забрав життя помічника головнокомандувача ЗСУ Геннадія Чистякова. Стало відомо, що причиною стала граната, одна з яких вибухнула. Такий подарунок Чистякову подарував на день народження його колега-військовослужбовець. Правоохоронці вже провели обшук в його кабінеті та вилучили ще дві гранати, повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Бойові гранати подарував колега на день народження: що відомо про смерть помічника Залужного

Бойові гранати, які вбили помічника Залужного (фото джерело УНІАН)

Клименко офіційно повідомив перші обставини трагедії, які вдалося з’ясувати внаслідок першочергових слідчих дій, адже справа почала дуже швидко обростати різною інформацією з "джерел".

 Він розповів, що 6 листопада в загиблого майора Частякова був день народження. Тож він додому повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. 

"Дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух", — розповів Клименко. 

За словами Клименка, у квартирі Частякова поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат, які відправлять на експертизу. 

Також правоохоронці знайшли колегу, який зробив такий фатальний подарунок. У його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати.  

"Закликаю не поширювати неофіційну інформацію. Досудове розслідування триває, дочекайтеся офіційних висновків слідства", -  попросив Клименко.

За інформацією джерел УНІАН у правоохоронних органах, гранати, що були "подарунковому наборі", який на день народження Чистякову подарував –  полковник Тімченко. Він уже зізнався правоохоронцям, що сам вирішив зробити такий подарунок, а саме  поклав в дерев’яну коробку пляшку віскі "Black Label" та шість гранат.

Цю інформацію також  підтвердили і троє свідків, які бачили, як полковник дарував подарунок.

 У повідомленні йдеться, що Тімченко навіть сказав Частякову: "Тебе здивувати важко — тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі".

 Інформатор журналістів припустив, що Частяков подумав, що це жарт, бо потім забрав дітей зі школи та почав розпаковувати з ними подарунки. Він подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки у такому вигляді

Стало відомо, що полковник Тімченко дві гранати лишив собі. На наданому джерелом УНІАН фото видно, як вони виглядають.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з'явилися нові подробиці удару по 128 бригаді

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анна

7 листопада 2023, 10:48

Ну це вже взагалі якийсь бред ... Ну як можна дарити такі речі ? Як можна давати таке дітям? Що у людей в головах??? Все доволі логічно завершилося ... ось дитину шкода:((

Юрий

7 листопада 2023, 10:15

З якого лиха у нього дома є гранати???? Знайшов??


Новини