Головна Новини Суспільство Війна з Росією Болгарія запропонувала свій варіант миру: як відреагували в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія запропонувала свій варіант миру: як відреагували в Україні

Цю пропозицію Болгарія має намір висунути на саміті НАТО 9-11 липня.

7 липня 2024, 20:15 comments7476
Поділіться публікацією:

 Україна відхилила пропозицію Болгарії щодо посередництва в переговорах з Росією. Міністерство закордонних справ України закликало Болгарію не використовувати російсько-українську війну у власних політичних цілях, про що йдеться в повідомленні пресслужби посольства.

Болгарія запропонувала свій варіант миру: як відреагували в Україні

Пропозиція Болгарії (фото з відкритих джерел)

Раніше тимчасовий прем'єр-міністр Болгарії Димитр Главчев заявив, що на саміті НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, Софія запропонує почати мирні переговори між Україною і Росією.

"Що може бути краще за це? І це те, що я буду пропонувати, не має жодних проблем", — наголосив він.

У відповідь МЗС України чітко висловило свою позицію. Зокрема, дипломати нагадали, що Київ вважає справедливим миром, а що — змушуванням до "миру" з Путіним.

"Заклики обмежити чи заблокувати допомогу Україні практично означають спонукання сприяти державі-агресору. Уповільнення чи обмеження надання необхідної допомоги Україні призведе не до миру, а до більшої кількості жертв і наближення фронту до кордонів ЄС. Натомість збільшення оборонної допомоги для України сприятиме зміцненню безпеки в усьому регіоні, відновленню поваги до міжнародного права та наближенню справедливого миру", — зазначили у МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, який хитрий план з’явився у Орбана. На тижні, що минає однією з тем, яка опинилася в центрі уваги був візити прем’єра Угорщини Віктора Орбана спочатку до Києва, а потім до Москви. Він вже визвав шквал негативної реакції, як з боку лідерів ЄС, так і США. Проте знайшлися й ті, хто підтримав його, зокрема прем’єр Словаччини Роберт Фіцо.

Екс-дипломат, політичний експерт, колишній заступник командира роти добровольчого формування Бориспільської місцевої територіальної громади №1, керуючий партнер консалтингової компанії "Crowe Michailenko" Вадим Трюхан зазначив, що було би дивно, якби Орбан, як премʼєр головуючої в ЄС держави не здійснив візит до Києва. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини