Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за ключове місто в Донецькій області у розпалі: які уроки засвоїв ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за ключове місто в Донецькій області у розпалі: які уроки засвоїв ворог

Бої за Часів Яр досягнули максимальної інтенсивності, заявив в ефірі телемарафону військовий Роман Гасько. За його словами, окупанти вчаться на своїх помилках і постійно змінюють тактику наступів

17 травня 2024, 13:28
Поділіться публікацією:

За інформацією речника 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України Романа Гаська, зараз бої за Часів Яр досягли свого піку. Окупанти посилили наступ, щоб таки захопити місто і отримати шанс взяти під контроль всю Донецьку область.

Бої за ключове місто в Донецькій області у розпалі: які уроки засвоїв ворог

Часів Яр

Гасько каже, що кожного дня відбуваються бойові зіткнення, ворог повторює все нові і нові спроби, щоб захопити місто, вся ситуація розгортається дуже динамічно.

"Битва триває і вона, напевно, зараз на своєму піковому рівні",
— підкреслив Роман Гасько і додав, що ідуть бої високої інтенсивності.

За його словами, окупанти не знижують темпи наступу, бо мають достатню кількість всіх боєприпасів та особового складу. Окрім того, ворог постійно змінює тактику боїв.

"Ворог засвоює добре уроки з кожної битви, яку проводить",
— сказав військовий і додав, що з кожної битви російські окупанти роблять висновки і тому постійно корегують свою діяльність, а також підбирає нові способи щодо здійснення атак та веденню бойових дій.

Як підсумував Гасько, тактичні ходи щодо ведення боїв змінюються не тільки зі сторони окупантів, а і Сил оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що російські окупанти не полишають спроб захопити Часів Яр і отримати доступ до захоплення інших територій Донецької області, які ще знаходяться під контролем України. Відомо, що кремлівський диктатор Володимир Путін наказував взяти Часів Яр до 9 травня, проте ворог провалив це завдання, але продовжує активні штурми позицій українських військових. Бої там не припиняться ні вдень, ні вночі.

При цьому у ЗСУ вважають, що втрата Часового Яру не буде мати критичних наслідків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 травня 2024, 12:52

Ключове: "окупанти вчаться на своїх помилках". Культура, шоу-бізнес народів світу зображує більшість клоунів злодіями. Їх бояться діти навіть коли стають дорослими - клоунофобія. Саме нацпам'ять привела в Україну таке жахливе майбутнє. Юдейці всюди притягують найгірші біди щоб красти і перекладати провину на інших. Але Україна тут на першому місці по корупції по бідам і подібне. Терпіли, які рыготалы з інших отримали у багато разів сильніші халепи.


Новини