Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої за Авдіївку: чи справді росіяни знову просунулися вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої за Авдіївку: чи справді росіяни знову просунулися вперед

В ISW відзначають збільшення штурмів росіян поблизу Авдіївки

14 грудня 2023, 08:12
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) підтверджують інформацію про те, що росіяни продовжують поступ навколо Авдіївки.

Бої за Авдіївку: чи справді росіяни знову просунулися вперед

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

У звіті ISW йдеться про те, що російські окупаційні війська продовжили наступальні операції під Авдіївкою 13 грудня і здійснили підтверджене просування вперед.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 грудня, свідчать, що російські війська трохи просунулися на південний схід від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки).

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські захисники відбили щонайменше 51 російську атаку на схід від Новокалинового (13 км на північний схід від Авдіївки) та Новобахмутівки (9 км на північний захід від Авдіївки); поблизу Степового, Авдіївки, Первомайського (10 км на південний захід від Авдіївки) та Невельського (14 км на південний захід від Авдіївки); а також на південь від Тоненького (5 км на захід від Авдіївки) та Сєверного (6 км на захід від Авдіївки).

Декілька російських блогерів стверджували, що окупанти просунулися в промисловій зоні (на південний захід від Авдіївки) і на схід від Авдіївського коксохімічного заводу (на північний захід від Авдіївки), хоча ISW не бачила візуальних доказів цього твердження.

Російський блогер також стверджував, що російські війська продовжували обстріл поблизу Степного і на північ від Водяного (7 км на південний захід від Авдіївки).

Крім того, російські війська продовжили наступальні операції під Бахмутом 13 грудня і здійснили підтверджений поступ уперед.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили щонайменше п'ять російських атак поблизу Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута), Іванівського (6 км на захід від Бахмута), Кліщіївки та Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута).

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи з'явилася загроза для путінського режиму: які його перспективи 2024-го.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини