Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Бої точаться за кожен підвал та кожну хату": військовий розповів, що відбувається на Вовчанському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Бої точаться за кожен підвал та кожну хату": військовий розповів, що відбувається на Вовчанському напрямку

При цьому РФ продовжує активно використовувати авіацію.

9 червня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

 Українські військові стабілізували ситуацію на окремих ділянках Харківської області. Про це повідомив командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко.

"Бої точаться за кожен підвал та кожну хату":  військовий розповів, що відбувається на Вовчанському напрямку

Бої за Вовчанськ (фото з відкритих джерел)

В інтерв'ю "24 каналу" він зазначив, що на Вовчанському напрямку тривають інтенсивні бої "за кожен підвал і кожен будинок". Російські окупанти не змогли просунутися далі, тоді як українські Сили оборони витісняють ворога з його позицій і беруть полонених.

 "Ситуація виглядає так, що на поточний момент Сили оборони стабілізували ситуацію та перебирають тактичну ініціативу на свій бік. Ворог продовжує активно застосовувати авіацію. Тут дуже необхідні літаки F-16, щоб позбавити противника монополії на застосування у такій кількості своєї авіації", – пояснив командир. 

Зазначено, що ситуація значно покращилася після того, як низка західних країн дала дозвіл на використання свого озброєння для ударів по цілях на території Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в США помітили, що Росія використовує нову тактику в наступі на Харківщину. Росіяни заходять невеликими штурмовими групами на українські території, де згодом об’єднуються в більшу ударну групу для наступу. Про це  йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW у звіті від 15 травня зазначили, що російські сили замість глибокого проникнення у Харківську область намагаються створити "буферні зони". 

Попри зміну тактики на Харківському напрямку, такі дії окупантів можуть збільшити втрати росіян як у особовому складі, так і в техніці. Зокрема 14 травня Генштаб опублікував дані, що росіяни зазнали втрат у живій силі на рівні 1740 військових, а 15 травня ця цифра становить – 1510 людей, що є значно вищим показником за середні результати.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини