Головна Новини Суспільство Війна з Росією Боєць Нацгвардії став дезертиром та перейшов на бік Росії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Боєць Нацгвардії став дезертиром та перейшов на бік Росії: що відомо

Військовий на другий день війни став дезертиром, а потім погодився працювати на Росію

19 квітня 2023, 22:15 comments18725
Поділіться публікацією:

На  Херсонщині  заочно оголошено підозру військовослужбовцю строкової служби, що проходив службу в Національній  гвардії України. Військовий вчинив  дезертирство та перейшов на сторону РФ. Про це інформують в Офісі генерального прокурора. 

 Боєць Нацгвардії став дезертиром та перейшов на бік Росії: що відомо

На Херсонщині строковик Нацгвардії перейшов на бік Росії (фото з відкритих джерел)

Ще 25 лютого  минулого  року  військовий залишив  свою військову  частину та до цього часу  ухилявся від служби. Зібрано інформацію, що херсонець  перейшов на сторону російських загарбників та ніс службу  у фейковому "правоохоронному підрозділі", як  "молодший оперуповноважений  відділення кримінального розшуку УМВС в  місті Херсоні". 

Військового звинувачують в  дезертирстві та державній зраді - ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що СБУ виявила шість зрадників в поліції, які перейшли на бік Росії. Українські працівники поліції з смт Веселе Запорізької області перейшли на бік Російської Федерації. За даними видання місцеві спецслужбовці перейшли на бік Росії та вчиняють терор. "РІА Мелітополь" зазначає, що місцеві поліцейські пішли до лав так званої "народної поліції". Українські правоохоронні органи звільнили працівників ще в травні, попри це місцеві мешканці запевняють, що зрадники співпрацювали з окупантами з початку повномасштабного вторгнення. Кожен зі колишніх українських поліцейських отримав посаду в так званій "народній поліції".

За даними СБУ зрадники патрулюють на окупованих територіях смт Веселе та шукають громадян з проукраїнською позицією. Вони проводять обшуки в місцевих мешканців та в тих, хто був в АТО. Далі колаборанти забирають українців в полон. Жителі, що втекли з полону стверджують, що ці самі зрадники разом з росіянами жорстоко їх катували. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини