Головна Новини Суспільство Війна з Росією Bloomberg назвав три складові, які потрібні Україні для перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Bloomberg назвав три складові, які потрібні Україні для перемоги

Видання вважає, що Україні потрібна нова стратегія, побудована навколо досягнення врегулювання, вигідного нашій країні, а не перемоги

9 листопада 2023, 16:50 comments1487
Поділіться публікацією:

Літній наступ України зупинився і тепер ясно, що Україна навряд чи знову зможе добитися прориву на лінії фронту, якого вона досягла в районі Києва, Харкова та Херсона минулого року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Bloomberg назвав три складові, які потрібні Україні для перемоги

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що тепер нашій країні потрібна нова стратегія, побудована навколо досягнення врегулювання, а не перемоги.

"Однак для укладання угоди, яку Україна та її союзники зможуть прийняти – і що не менш важливо, щоб Росія її поважала – потрібно одночасно боротися, озброюватися та вести переговори", — зазначає видання.

Відзначається, що так як мета Путіна — розширити російську владу, то досягти міцного врегулювання буде набагато складніше. Для Росії буде вкрай важливо, щоб будь-яке врегулювання з Україною, як мінімум, демонструвало марність опору, в той же час залишаючи відкритим шлях для Москви до збереження українських ринків і ресурсів в майбутньому. З тієї ж причини для України вкрай важливо, щоб закінчення війни створило основу, яка остаточно покладе край бойовим діям і дозволить їй забезпечити свою власну безпеку і процвітання. Ці цілі суперечать один одному.

"Таким чином, Україні знадобляться парки танків "Леопард", ракет ATACMS і бойових літаків F-16, щоб стримувати Росію навіть після припинення бойових дій", — пише Bloomberg.

У той же час, Україна вже змогла домогтися багато чого за підтримки союзників, зазначає видання.

"Основна мета вторгнення Путіна-захоплення Києва, "денацифікація" і "демілітаризація" України — провалилася... ЗСУ потопили Чорноморський флот в достатній мірі, щоб маргіналізувати його, і сформували національну ідентичність, яка до першого нападу Росії в 2014 році відчувалася тільки в деяких частинах країни", — пише видання.

Зазначається, що будь-яке можливе врегулювання стане кульмінацією багатовікової боротьби України за державність і незалежність від Росії. Україна також повинна зробити необхідний крок для того, щоб Росія змирилася зі своєю втратою. Але досягти цих цілей не буде ні легко, ні дешево, ні мирно, підсумовує Bloomberg.

Також видання "Коментарі" повідомляло — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів з РФ: про що говорить позиція Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини