Головна Новини Суспільство Війна з Росією Близько 6 тисяч чоловіків щодня їдуть з України: хто ці люди і куди вони їдуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько 6 тисяч чоловіків щодня їдуть з України: хто ці люди і куди вони їдуть

У чоловіків, які щодня виїжджають за кордон, є певні підстави, сказав представник Держприкордонслужби Ігор Матвійчук

20 грудня 2023, 23:40
Поділіться публікацією:

В середньому за добу з України виїжджають 6 тисяч чоловіків призовного віку. Вони їдуть за кордон на різних підставах. Більшість з них — мають довідки про непридатність до військової служби. Про це заявив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, полковник Ігор Матвійчук, повідомляє Суспільне.

Близько 6 тисяч чоловіків щодня їдуть з України: хто ці люди і куди вони їдуть

З України виїжджають на добу тисячі чоловіків - ДПСУ ( ілюстративне фото з відкритих джерел)

За його словами, в середньому з України виїжджають приблизно 6 тисяч чоловіків. За системою Шлях як волонтери країну залишають близько 200 громадян.

Ігор Матвійчук розповів, що сьогодні чоловіки часто одружуються на багатодітних жінках, щоб мати можливість виїхати. А ще є багато чоловіків виїжджають як супроводжуючі тих, людей у кого є інвалідність.

Також великий відсоток чоловіків, які виїжджають за межі країни, мають довідку про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Раді озвучили нові ідеї щодо мобілізації. Народний депутат від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла запропонувала своїм підписникам розглянути ідею про позбавлення громадянства українців, які втекли від мобілізації в інші країни і не повернулися. 

Мар'яна Безугла запитала у своїх читачів, як вони ставляться до того, щоби забирати громадянство в українців, які, попри те, що підлягають призову, виїхали за кордон та не повернулися до встановленого терміну. Як альтернативну міру "покарання" для ухилянтів-втікачів Безугла пропонує арештовувати їхнє майно.
 Раніше народний депутат запропонувала для обговорення законодавчу ініціативу про мобілізацію жінок на тилові посади. Ідея Безуглої спровокувала чимало хейту на її адресу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини