Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бійці з підрозділу ЗСУ заявили про тиск та приниження: що сталося (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бійці з підрозділу ЗСУ заявили про тиск та приниження: що сталося (ВІДЕО)

Бійці Асгард оприлюднили відповідний запис

13 жовтня 2024, 23:15
Поділіться публікацією:

 13 жовтня бійці підрозділу "Асгард" Сухопутних військ ЗСУ висловили серйозні претензії до Олександра Дмітрієва, відомого як Тихоход, який, за їхніми словами, без відповідних повноважень намагався віддавати накази, принижувати особовий склад та погрожувати. Інформація була оприлюднена на офіційній сторінці підрозділу в Facebook.

Бійці з підрозділу ЗСУ заявили про тиск та приниження: що сталося (ВІДЕО)

Новий скандал в ЗСУ (фото з відкритих джерел)

Військові оприлюднили аудіозапис, на якому, ймовірно, звучить голос Дмітрієва. У цьому запису він обговорює бойовий наказ, але його співрозмовник, з яким він спілкувався, заперечує, що чув щось подібне.  

"Я, бл*дь, кажу, ти за*бав мене. Я тобі батько, чи що, бл*дь. Чи ти синочок мені, що я повинен постійно лояльно з тобою говорити. Ти совість май, бл*дь. Що це за ху*ня, за соплі, бл*дь? […] Та ти за*бав мене. Я тебе, бл*дь, вмовляю. Розумієш? Я по-людськи з вами говорю, бл*дь. Ти думаєш, я не вмію ламати чи робити через коліно, нах*й? Розмова закінчена", — чути на аудіозаписі.

Боєць з позивним Чех повідомив, що командир роти нібито представив Дмітрієва як людину, яка "вирішує питання" з командуванням. Дмітрієв разом із цивільною особою на ім'я Сергій Жук, як стверджує Чех, "незаконно та самовільно" увійшли до режимного військового об'єкта, де перебував особовий склад, зброя та техніка роти. Він нібито почав давати накази щодо переміщення бійців "Асгарду", представляючись уповноваженим командування.

Чех підкреслив, що юридично таке представлення повноважень є неможливим, оскільки лише командир має право віддавати накази. Після того як бійці відмовилися підкоритися, Дмітрієв став агресивно реагувати, принижуючи їх та погрожуючи.

"Коли бійці відмовилися його слухати прийшов на крики, почав лаятися, принижуючи бійців та відкрито погрожуючи їм", — додав Чех.

Бійці вирішили звернутися до командира роти для уточнення статусу Дмітрієва і Жука, але не отримали конкретної відповіді. В результаті вони підготували листа до командування полку, Генерального штабу ЗСУ, командування Сухопутних військ та Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського з проханням вжити заходів для запобігання подібним ситуаціям у майбутньому. Військові також вимагали від Дмітрієва публічного вибачення, зазначаючи, що ніхто не має права принижувати честь та гідність тих, хто бореться за незалежність України.

"Ніхто не має права принижувати честь та гідність воїнів, які борються за незалежність України ні за законом, ні за кодексом військової честі. Ганебна поведінка Дмітрієва Олександра є не припустимою", — наголосив Чех.

У свою чергу, Олександр Дмітрієв у коментарях до посту Михайла Макарука, речника міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, заперечив усі звинувачення та заявив, що варто перевіряти інформацію. Він додав, що "готується вкид" та що йому відомі мотиви, які стоять за цим.

"Відомо з чиєю участю та мотивацією робиться цей вкид та маніпуляція", — написав він у коментарях під дописом.

Дмітрієв також підкреслив, що цивільна особа не має права віддавати військовим накази.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини