Головна Новини Суспільство Війна з Росією Битва за український Нью-Йорк: що відбувається у селищі, чи вдалося ворогові його захопити
commentss НОВИНИ Всі новини

Битва за український Нью-Йорк: що відбувається у селищі, чи вдалося ворогові його захопити

Військові описують ситуацію у селищі як патову, аналітики називають її "хаосом з обох сторін".

21 серпня 2024, 20:48
Поділіться публікацією:

 Ситуація в Нью-Йорку залишається складною, хоча заяви окупантів про повний контроль над містом станом на 21 серпня не відповідають дійсності. Про це повідомляють DeepState та джерела Суспільного у 53-й окремій механізованій бригаді.

Битва за український Нью-Йорк: що відбувається у селищі, чи вдалося ворогові його захопити

Бої за селище Нью-Йорк (фото з відкритих джерел)

Наразі близько 20% Нью-Йорка все ще під контролем українських військових. Водночас російські сили постійно намагаються символічно підняти свій "триколор" над зруйнованими адміністративними будівлями, але українські підрозділи регулярно ці прапори зривають.

За словами військовослужбовців, хоч окупанти й утримують більшу частину селища, 53-тя бригада продовжує тримати оборону на своїх позиціях. Джерело Суспільного називає поточну ситуацію в Нью-Йорку складною та патовою.

"Росіяни постійно знімають пафосні відео, де вони підіймають прапори. Але такі спроби відбуваються майже щодня. Вони намагаються вивісити якусь ганчірку, але наші хлопці її знімають і знищують. Ми таким чином показуємо, що ми досі там. Ситуація складна, але контрольована", — розповів один із військових.

Противник в самому Нью-Йорку використовує тактику малих груп для маневрування.

"Ми робимо навіть більше, ніж можливо — справді неймовірні речі, щоб утримувати населений пункт або принаймні якусь його частину. У нашій зоні відповідальності ми робимо все можливе, щоб росіяни не змогли зайти в тил. Там дійсно немає чіткої лінії розмежування: де їхня територія, а де наша", — пояснив боєць.

ЗСУ також контролюють вогневі позиції, що дозволяє їм утримувати свої сили та перешкоджати просуванню ворога.

Аналітики DeepState описують ситуацію в Нью-Йорку як "хаотичну з обох сторін". Останніми днями росіяни намагаються обходити українські вогневі позиції та концентрувати свої сили в селі Неляпівка, де триває ліквідація ворога.

"Фактично, ситуація така, що противник не прагне повністю захопити селище, а намагається закріпитися в його глибині. Але і перебування окупантів у тилу не обіцяє їм нічого доброго", — підсумували експерти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ вже могли б бути десь на підступах до Москви. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини